Marie Fredriksson

Roxettesångerskan Marie Fredriksson kommer att hyllas under tre konserter i mars nästa år i Malmö. Malmö symfoniorkester och tre solister ska genomföra konserterna på Malmö Live konserthus.

På fredagen den 3 september invigde Malmö Live konserthus temaåret ”100 kvinnor, 100 år” för att fira 100 år av kvinnlig rösträtt. I helgen blir det fotoutställning och konserter.

Men på fredagen tillkännagavs också att Malmö Live konserthus under temaåret ska hylla Roxettesångerskan Marie Fredriksson som avled 2019. Malmö symfoniorkester och tre solister ska tillsammans skapa en konsert i två delar som ska framföras den 9, 10 och 11 mars 2022.

Upphovsman till idén är Christoffer Nobin som även blir konserternas dirigent. 

– Hennes sånger och texter har kunnat beskriva det som jag själv inte har kunnat beskriva, och hennes röst har väckt en extas och beundran som få andra kan mäta sig med. Denna världsartist, samtidigt mystisk rockstjärna och jordnära skånetös, har nått hjärtan över hela världen med sin unika sångröst och sitt genuina uttryck, säger Christoffer Nobin i ett pressmeddelande. 

 

Läs mer om konserten här

10 - 12 mars 2022 270 - 595 SEK Konsertsalen
En hyllningskonsert till Marie Fredriksson
Marie Fredriksson var en av Sveriges främsta sångerskor och låtskrivare som avled 2019. Hennes karriär var både stor och bred. Hon skrev, producerade, sjöng och rörde sig mellan skapandet av stora hits till att i sina texter söka sig in i det sköra och svåra.
Senast uppdaterat: 2021-12-20