En hyllningskonsert till Marie Fredriksson

10 - 12 mars 2022
Konsertsalen
1 timme 15 minuter
Malmö Live Konserthus
Marie Fredriksson

Marie Fredriksson var en av Sveriges främsta sångerskor och låtskrivare som avled 2019. Hennes karriär var både stor och bred. Hon skrev, producerade, sjöng och rörde sig mellan skapandet av stora hits till att i sina texter söka sig in i det sköra och svåra.

Med en konsert tillsammans med Malmö Symfoniorkester hyllas hon den 10, 11 och 12 mars 2022. Konserten blir en resa genom Marie Fredrikssons konstnärskap.

På scenen ser vi Amanda Bergman som är omtalad för sin unika röst och förmåga att förmedla starka känslor, bredvid henne ser vi Helena Josefsson som sjöng tillsammans med Marie Fredriksson både på scen och i studion. Med sin närvaro och sitt skånska uttryck berör hon som få andra. Den tredje solisten heter Emil Svanängen, mer känd under artistnamnet Loney Dear, som är en av Sveriges främsta musikaliska konstnärer. 

Christoffer Nobin är dirigent, arrangör och upphovsman till idéen. Hans relation till Marie Fredrikssons konstnärskap är djup och har följt honom genom livet.

- Hennes sånger och texter har kunnat beskriva det som jag själv inte har kunnat beskriva, och hennes röst har väckt en extas och beundran som få andra kan mäta sig med. Denna världsartist, samtidigt mystisk rockstjärna och jordnära skånetös, har nått hjärtan över hela världen med sin unika sångröst och sitt genuina uttryck, säger Christoffer Nobin.

För konsertregi står regissören Helena Röhr. 

Logotyp Kvinnoåret

Konserten ingår i Malmö Lives tema "100 kvinnor, 100 år" där vi hyllar och stärker kvinnor i musikbranschen.

Medverkande

Malmö SymfoniOrkester
Malmö SymfoniOrkester (MSO) grundades 1925 och består av ca 90 heltidsanställda yrkesmusiker från nästan 20 länder. Orkestern är stolt bärare av den traditionella symfoniska repertoaren, men strävar också efter att föra den symfoniska musiken framåt
Christoffer Nobin dirigent
Amanda Bergman
Helena Josefsson
Helena Röhr regissör
Helena Röhr är regissör, dramatiker, dramaturg och sångerska och har varit verksam som scenkonstnär i mer än 20 år inom opera, teater, musikteater och konserter. Hon har gjort allt från små kammaroperor till storslagna konserter med symfoniorkester. Som dramatiker skriver hon både pjäser för barn och vuxna, och just nu är hon aktuell med librettot till den kvinnohistoriska operan "2021" som kommer att komponeras av Andrea Tarrodi.
Senast uppdaterat: 2021-11-24