Meny
Malmö Live inleder ett nytt samarbete med Rock Stage Malmö

Malmö Live inleder ett nytt samarbete med Rock Stage Malmö

Fler kvinnor på scenen i hårdrocksgenren blir det i höst när föreningen Rock Stage och Malmö Live konserthus inleder ett samarbete. Båda parterna arbetar för mångfald och jämställdhet och vill därför tillsammans lyfta fram kvinnliga musiker, som i dagsläget är underrepresenterade inom hårdrocksgenren.

Martin Nilsson som är bokningsansvarig på Rock Stage Malmö berättar att syftet med deras verksamhet är att främja livescenen inom rock, punk, hårdrock och metalmusik. Deras årliga huvudarrangemang är att driva rockscenen på Malmöfestivalen, men nu gör de en ny satsning och fortsätter med hårdrockkonserter på Malmö Live under hösten.

 

- På Malmöfestivalen har vi arbetat mycket med att synliggöra fler kvinnliga musiker inom genren. Vilket vi kommer att fortsätta med nu när vi intar scenen på Malmö Live. Det känns fantastiskt kul, säger Martin Nilsson.

 

Först ut är det kvinnliga hårdrocksbandet Thundermother som är ett av få hårdrocksband med bara tjejer. Bandet grundades i Växjö 2009 av Filippa Nässil. Idag består bandet av Filippa, Guernica Mancini, Majsan Lindberg och Emlee Johansson. Thundermother har släppt tre hyllade album och spelat hundratals liveshower runt om i Europa.

 

- Föreningssamarbeten är viktiga för oss och hårdrocken ska på det här sättet få en egen plattform på Malmö Live. Att vi kanske kan ge den extrem mansdominerade genren en liten jämnställdhetsknuff framåt är viktigt, säger Karin Karlsson, programchef på Malmö Live konserthus.

 

Senast uppdaterad 2019-09-20

Läs också

Relaterat event