Nelly Karinsdotter Pålsson
Nelly Karinsdotter Pålsson började spela cello lite av en slump. Men nu är det hennes instrument. FOTO: Johan Bävman
Johan Bävman

"Jag började på Kulturskolan när jag var nio. Jag ville spela ett instrument, och det blev cello av en slump. Det var inget jag egentligen tog riktigt seriöst förrän jag fick vara med i ett projekt på Kulturskolan, som heter Sida vid sida. Det görs tillsammans med El Sistema, och då fick barn som spelar klassisk musik vara med på en konsert på Malmö Live och spela tillsammans med MSO. Jag var med första gången när jag var 11 och en andra gång när jag var 12. Det var väldigt, väldigt stort för mig, och jag kommer alltid att komma ihåg det! Det var en så maffig känsla, och det gjorde att jag verkligen började ta mitt spelande på allvar, det blev mitt största intresse.

Det var väldigt inspirerande att få sitta där bredvid en vuxen, som har mitt intresse som jobb!
Nelly Karinsdotter Pålsson
"Jag tycker jätte, jättemycket om stora salen", säger Nelly Karinsdotter Pålsson. FOTO: Johan Bävman
Johan Bävman

Och att spela där i stora salen med akustiken, det var otroligt coolt. Jag upplevde det som väldigt väldigt stort, och jag ser framför mig kanske tusen människor i publiken – men jag var ju ganska liten, så mina minnen kanske är lite falska, haha! Men vi var många på scen, så det var säkert många släktingar till alla oss där. Allt var så maffigt och väldigt fint.

Mina minnen är nog lite hopblandade från de båda konserterna, det är lite som en egen värld. Jag kommer nog ihåg mest från den senaste, men jag minns att den första gången var jag lite chockad och imponerad, men var också mer osäker och nervös, allt var så nytt och jag hade inte så många kompisar där. Den andra gången var det med en kör också, och i den hade jag en kompis och det var hennes första gång, så då kunde jag visa henne hur fantastiskt det var att få vara med, då kände jag mig mer trygg.

Jag känner att det här påverkade mig väldigt mycket på olika sätt. Jag har fått en större förståelse för musik och det är jag väldigt tacksam för. Att kunna läsa noter gör det lättare att lära sig nya instrument, och även om klassisk musik och popmusik skiljer sig blir det ändå enklare att förstå även det, och i skolan på musiklektionerna är det också en fördel att jag kan. Och nu när jag fått börja ta lektioner igen efter pandemin har jag fått många nya kompisar genom musiken.

Nu efter pandemin tror jag att jag kommer börja gå på fler konserter, Malmö Live var ett så fantastiskt ställe som jag bara vill vara mer i, men sen kom ju pandemin. Jag tycker jätte, jättemycket om stora salen, det var så fint, och akustiken – det var verkligen helt fantastiskt! Det bästa med Malmö Live, det är MSO. Det är så sjukt maffigt!"

 

Fakta

040 Live samarbetar med föreningar för unga

Malmö Live skapar events för barn och unga i verksamheten 040 Live. Här samarbetar man med ett flertal föreningar i Malmö, bland annat Mötesplats Helamalmö.
Events som särskilt riktas till barn och unga kan vara festivaler, konserter, workshops och dans. Representanter för föreningarna berättar om eventen i sina föreningar, sätter upp affischer, skapar videor för sociala medier och inkluderar de unga i föreningen. Med hjälp av föreningarna sker arbetet utifrån de ungas förutsättningar. Många av föreningarna verkar i områden där ekonomin ofta är sämre, och ett sätt att se till att de unga kan komma och få en fin upplevelse är att alla event är gratis, och att ungdomarna kan åka tillsammans med sina ledare in till Malmö Live i centrala Malmö.
Här kan du läsa mer!

Du kanske också är intresserad av

Oscar Zia
Publicerad: 2023-09-20

En morgonkonsert är som en mental dusch about

Anna Brånhede har gått på morgonkonserterna PAUS på Malmö Live under de senaste två säsongerna.

– Jag föll direkt för konceptet, säger hon.

Läs mer about En morgonkonsert är som en mental dusch
Line Breuning, chef för publikutveckling på Malmö Live och Pelle Cassius Lambert, medverkande i Malmöiter
Publicerad: 2023-09-11

Malmö Live öppnar upp för alla malmöiter about

Med gratiskonsertserien Malmöiter vill Malmö Live visa upp bredden i Malmös musikliv. Pelle Cassius Lambert har noga valt ut tre akter som med glädje och publikdans i höst ska få leda besökarna in i helgen.

Läs mer about Malmö Live öppnar upp för alla malmöiter
Erik Mikael Karlsson, ny VD och konserthuschef för Malmö Live Konserthus
Publicerad: 2023-08-18

Erfaren musikprofil utsedd till ny VD för Malmö Live Konserthus about

Efter en omfattande rekryteringsprocess har Malmö Live Konserthus AB styrelse fattat beslut att utse Erik Mikael Karlsson som VD & Konserthuschef för Malmö Live Konserthus. Erik Mikael Karlsson har en gedigen erfarenhet från kultursektorn, både som ledare och tonsättare.

Läs mer about Erfaren musikprofil utsedd till ny VD för Malmö Live Konserthus
Senast uppdaterat: 2023-01-13