Meny
Kom i julstämning på Malmö Live

Kom i julstämning på Malmö Live

Julstämningen finns inom räckhåll. Slå dig ner på Malmö Live och känn stressen rinna av dig till klassiska toner och spännande överraskningar under ”Julstämning för familjen” och ”Nalles julstämning” i december. Henrik Ståhl är ditt sällskap och konferencier.

– Många har en helig relation till julen. Den ska bli spännande att ta hand om, säger dramatikern och författaren Henrik Ståhl, som är konferencier när Malmö Live och Malmö SymfoniOrkester höjer julstämningen i början av december. Då ges nämligen konserterna ”Nalles julstämning” och ”Julstämning för familjen”.

 

Henrik, som är känd som både medskapare och medverkande i flertalet barnprogram på SVT, kommer att göra sitt yttersta för att skapa julstämning hos både barn och vuxna under konserterna.

– Jag ska försöka sjunga så fint jag kan, säger Henrik som vi också känner från julkalendern Superhjältejul.

 

Henrik Ståhl

 

Varva ner med musiken

Meningen är att konsertpubliken inte ska behöva göra något annat för att komma i stämning än att slå sig ner i konsertsalen och låta stressen försvinna.– Musik är ju det absolut bästa sättet att komma i stämning!”Julstämning för familjen” är tre fullmatade konserter för unga och gamla tillsammans med Malmö SymfoniOrkester. Publiken får höra både kära gamla julklassiker och spännande överraskningar - allt i en skön blandning.Förutom Henrik gästas scenen av solisten Sabina Zweiacker, som har varit en återkommande solist i nordens främsta symfoniorkestrar.Elever från Lars-Erik Larsson musikgymnasium sjunger och går ett luciatåg där de inte sparar på glittret. Det blir många chanser att uppleva riktig julstämning.– Jag har själv lite hatkärlek till julen. Det är skyhögt ställda krav på att allt ska vara perfekt, vilket gör mig mindre glad. Men julen är också den finaste tiden på året med mys med familjen och tid för varandra, säger Henrik.  Sabina Zweiacker 

Det sa klick

En verklig chans till mys med familjen kommer under ”Nalles julstämning" som framförs vid tre tillfällen lördagen den 7 december och vid två tillfällen söndagen den 8 december.– Jag ser mycket fram emot att vara konferencier då det var ett tag sen. Jag försöker alltid ge barnen uppmärksamhet. Då får man oftast samma sak tillbaka, säger Henrik.Nallekonserterna i sig är en konsertserie för barn på olika tema som framförs under året av Malmö SymfoniOrkester och i år firar konserterna 30 år. Alla barn som vill, uppmanas att ta med sina egna gosedjur till Nalles julkonsert.Henrik är säker på att han ska komma väl överens med Nalle, som självklart är där.– Jag träffade Nalle helt kort på ett möte i augusti. Men vi fick fin kontakt och det sa klick direkt så att säga, säger Henrik.Även dessa konserter gästas av solisten Sabina Zweiacker och eleverna från musikgymnasiet i Lund.  

Firar i Dalarna

När julen väl kommer, åker Henrik till Dalarna och firar.– I år blir det nog så. Annars brukar vi vara hemma hos oss hela släkten. Det är för barnen vi firar. Vi vuxna njuter mest av att äta grejer var femte minut.En av hans egna favoritsånger på julen är ”Julvisa i Finnmarken” efter Dan Anderssons dikt.– Den är fin för den handlar om en verklighet vi inte tänker så ofta på kring julen - fattigdom. Hur den härskade här för inte alls länge sen. Det är värt att tänka på ibland.  

Senast uppdaterad 2019-11-16

Läs också

Relaterade event

Malmö SymfoniOrkester

Malmö SymfoniOrkester