De 95 ungdomarna, som är mellan 12 och 16 år, kommer från 21 av Skånes kulturskolor.

Gårdagen inleddes med att de repeterade i sina respektive orkesterstämmor, tillsammans med instruktörer från Malmö SymfoniOrkester och Malmö kulturskolor. Efter lunch formerade de sig på scenen i Konsertsalen under ledning av dirigenten Jonas Nydesjö. Vid 13-tiden brakade hela orkestern loss i John WIlliams Stjärnornas krig-musik, hämtad ur den tredje filmen Mörkrets hämnd.

Om en dryg månad, under sportlovsveckan, samlas orkestern på nytt i Konsertsalen på Malmö Live. Då följer några intensiva repdagar för att samspelet ska bli tajt på konserten den 21 februari!

 

Du kanske också är intresserad av

Publicerad: 2020-05-26

Jul och nyår på Malmö Live Konserthus about

Julfilmklassiker in concert med Malmö SymfoniOrkester, ett av Skånes längsta Luciatåg, Julgala med Bow Down Dance Academy, julbordsföreställning med Cirkus Cirkör, Kalle Lind som MSO:s nyårsvärd och en virvlande Trettondagsafton…

Läs mer about Jul och nyår på Malmö Live Konserthus
Publicerad: 2020-04-24

Nyfiken på musiken med Nalle about

Nyfiken på musiken är Malmö Live Konserthus digitala barnsatsning och består av en serie korta avsnitt där Nalle (känd från Malmö SymfoniOrkesters barnkonserter) och hans kompis Harald är oerhört nyfikna på vad som händer på Malmö Live.

Läs mer about Nyfiken på musiken med Nalle
Senast uppdaterat: 2020-11-30