Familjen

I slutet av maj framförs den unika konserten Malmö FF i våra hjärtan där fotboll och musik smälter samman. Nu är två nya fantastiska artister klara till konserten – Familjen och Joy! Möt dem tillsammans med en rad andra artister i en musikalisk hyllning till vårt lag, vår stad och vår orkester!  

Alla artister i Malmö FF i våra hjärtan har en tydlig Malmökoppling. Sedan tidigare är det klart att vi på scen möter Advance Patrol, Jonathan Johansson, Tingsek och Loulou LaMotte. Nu är vi glada att kunna addera ytterligare två starka artister till den digra listan: Familjen och Joy! Vi vågar lova att de blir två starka tillskott.  

Familjen debuterade 2007 med albumet ”Det snurrar i min skalle”. Familjen, eller Johan T Karlsson som han egentligen heter, etablerade sig snabbt som en egensinnig artist med ett säreget elektroniskt sound med poplåtar på skånska. Han erövrade inte bara dansgolv runtom i landet utan även internationellt och blev känd som en energisk liveartist. Familjen har varit med i Så mycket bättre, och fick 2007 en Grammis för bästa svenska musikvideo för videon till ”Det snurrar i min skalle”. Hösten 2023 släpptes senaste albumet ”Nerver av tvål”.  

Joy M’Batha, mer känd under artistnamnet Joy, fick sitt genombrott 2014 och har sedan dess samarbetat med en rad svenska artister som Lorentz, Linda Pira, Cleo, Timbuktu och har även turnerat med Maskinen. 2016 nominerades hon till årets nykomling i P3 Guld och gjorde samma år den officiella svenska låten till EM i fotboll tillsammans med Frej Larsson. Förutom sitt artistskap är Joy även verksam som konstnär och skådespelare och har medverkat i tv-serien Tunna blå linjen. I augusti 2022 sommarpratade hon även i SR P1.  

Malmö FF i våra hjärtan är resultatet av ett samarbete mellan Malmö FF och Malmö Live Konserthus där förhoppningen är att satsningen ska bygga broar mellan fotbollens och musikens värld. Med hjälp av ”hemmaorkestern” Malmö SymfoniOrkester och en rad artister stämmer vi upp till en gemensam fest i vår konsertsal. Under konsertkvällarna framför artisterna låtar som har en koppling till Malmö och Malmö FF, samt Malmö SymfoniOrkester i arrangemang nyskrivna speciellt för orkestern.  

Relaterade evenemang

Malmö FF i våra hjärta, eventbild 3
23 - 25 maj 2024 275 - 475 kronor Konsertsalen
Malmö FF i våra hjärtan
I hyllningskonserten Malmö FF i våra hjärtan möter du Malmö SymfoniOrkester och en rad artister som Advance Patrol, Familjen och Jonathan Johansson.
Senast uppdaterat: 2024-02-14