Malmö FF i våra hjärtan

23 - 25 maj 2024
Konsertsalen
ca 1 timme 20 min (ingen paus)
Malmö Live Konserthus
Tors 23 Maj 19:00 Passerat
Fre 24 Maj 17:30 Passerat
Fre 24 Maj 20:30 Passerat
Lör 25 Maj 18:00 Passerat
275 - 475 kronor
Malmö FF i våra hjärta, eventbild 3
Advance Patrol
Familjen
Andre Jofre
Tingsek
Jens Nordström
Jonathan Johansson
Joy
Elisabeth Eibye
Loulou LaMotte
Annelie Johansson

Malmö FF i våra hjärtan

Vår populära konsertserie I våra hjärtan fortsätter med en hyllningskonsert som blickar mot hemmaplan. Denna gång bjuder vi in till en musikalisk fest där vi tillsammans hyllar vårt lag Malmö FF, Malmö SymfoniOrkester och vår stad. På scen möter du Advance Patrol, Familjen, Jonathan Johansson, Tingsek, Joy och Loulou LaMotte med Fritte Fritzson som konferencier. Varmt välkommen till en helt unik konsertupplevelse som bygger broar mellan fotbollen och musiken med hjälp av en rad kända artister.    

När det är dags för en ny omgång av den uppskattade konsertserien I våra hjärtan bjuder vi in till en musikalisk hemmafest där fotboll och musik smälter samman. Det blir en storslagen hyllningskonsert till vår älskade stad och Malmö FF! Under kvällen kommer du att kunna ta del av en rad kända artister, som Advance Patrol, Familjen Jonathan Johansson, Tingsek, Joy och Loulou LaMotte vars låtar har koppling till Malmö, Malmö FF och Malmö SymfoniOrkester i arrangemang nyskrivna speciellt för orkestern.  

Malmö FF i våra hjärtan är en satsning där vi på Malmö Live och Malmö FF förenas i en hyllning till allt det som vi har gemensamt. Vår konsertsal kan kanske kännas som motsatsen till en fotbollsstadion. Men det finns fler likheter än man kanske först kan tro. Det är inte bara för Malmö SymfoniOrkester som musiken är central. Det gäller också för Malmö FF under en fotbollsmatch – ta bara kraften i de sjungande supportrarna och MFF-hymnen! Musik kan förstärka känslorna som uppstår i samband med en fotbollsmatch och det finns en glädje och en gemenskap som förenar publikupplevelsen såväl under en konsert som på en fotbollsmatch.   

 
Malmö FF i våra hjärtan är en konsertupplevelse för alla som älskar Malmö, fotboll och musik!    

Medverkande

Malmö SymfoniOrkester
Malmö SymfoniOrkester (MSO) är en av Sveriges ledande symfoniorkestrar med hög internationell nivå och en bred klassisk orkesterrepertoar men även en stark förankring i nutida repertoar med beställningsverk av vår tids ledande tonsättare.Läs mer
Advance Patrol
När albumet ”Utskrivna” dök upp våren 2003 blev det omedelbart en sensation och Advance Patrol knockade Musiksverige. Albumet beskrevs som ett ”strålande kapitel i svensk hiphophistoria, stark och egensinnig”, och idag räknas det som ett av 2000-talets allra största hiphopalbum. Med Advance Patrol blev svensk hiphop personligare, varmare, fyndigare, och mer malmöitisk. Utan dem hade vi aldrig haft den stora skånska våg av rapakter som följde efter.Läs mer
Familjen 
Familjen debuterade 2007 med albumet ”Det snurrar i min skalle”. Familjen, eller Johan T Karlsson som han egentligen heter, etablerade sig snabbt som en egensinnig artist med ett säreget elektroniskt sound med poplåtar på skånska. Han erövrade inte bara dansgolv runtom i landet utan även internationellt och blev känd som en energisk liveartist. Familjen har varit med i Så mycket bättre, och fick 2007 en Grammis för bästa svenska musikvideo för videon till ”Det snurrar i min skalle”. Hösten 2023 släpptes senaste albumet ”Nerver av tvål”.
Jonathan Johansson
Malmösonen och flerfaldigt grammisnominerade Jonathan Johansson (f. 1980) är en musiker och singer-songwriter som fick sitt genombrott med singeln "En hand i himlen" 2008. Läs mer
Joy
Joy M’Batha, mer känd under artistnamnet Joy, fick sitt genombrott 2014 och har sedan dess samarbetat med en rad svenska artister som Lorentz, Linda Pira, Cleo, Timbuktu och har även turnerat med Maskinen. 2016 nominerades hon till årets nykomling i P3 Guld och gjorde samma år den officiella svenska låten till EM i fotboll tillsammans med Frej Larsson. Joy har en bredd i sin kreativitet och är även konstnär och skådespelare. Bland annat har hon medverkat i tv-serien Tunna blå linjen, där hon också skrev ledmotivet till tillsammans med Irya Gmeyner, och har sommarpratat i P1.
Tingsek
Med sin soulinspirerade popmusik och kraftfulla sång förmår Tingsek att skapa en magisk stämning med sin musik. Han är en mångsidig svensk artist, producent och låtskrivare. Han har släppt flera musikverk, inklusive album som "World of Its Own" och hans senaste skiva "Home". Tingseks musik spänner från soulinspirerad folk till själfulla låtar som förmår att skapa en magisk atmosfär. Han fortsätter att utforska olika musikaliska riktningar, och hans musik är känd för att beröra själen och skapa förbindelse med lyssnarna.
Loulou Lamotte
Loulou LaMotte är sångerskan med den stora rösten, Skåneprofil och låtskrivare från Malmö. Hon slog igenom brett genom sin medverkan i framgångssagan The Mamas när de vann Melodifestivalen 2020. Efter detta har hon även medverkat i Melodifestivalen som solosångerska i eget namn och några känner kanske även igen henne genom hennes medverkan i Idol. Hon har fått fint renommé och många fina uppdrag på hemmaplan i Skåne-regionen när hon bland annat sjungit med Malmö Symfoniorkester, bandet Damn med flera.
Fritte Fritzson komiker
Fritte Fritzson är komiker, manusförfattare och poddare. 2006 startade han tillsammans med Marcus Johansson humorklubben Oslipat som idag finns i fem svenska städer och också arrangerar Svenska Standupgalan. Fritte har uppträtt med sin humor i flera världsdelar inklusive Arvika och driver den populärvetenskapliga podcasten Allt du velat veta.Läs mer

Program

Carl Orff O Fortuna
Joy En sekund

Arr: Christopher Kandelin

Joy Fritt fall

Arr: Christopher Kandelin

Familjen Malmö Stad

Arr: Christopher Kandelin

Familjen Djungelns lag

Arr: Christopher Kandelin 

Advance Patrol Välkommen till Malmö

Arr: Tobias Broström

Jonathan Johansson Alla Helveten

Arr: Christopher Kandelin

Jonathan Johansson Lätt att släcka

Arr: Christopher Kandelin

Loulou LaMotte Inga sorger

Arr: Isak Lundberg 

Loulou LaMotte Hela vägen hem

Arr: Isak Lundberg 

Tingsek World of Its Own

Arr: Jonas Nydesjö

Tingsek Lätt bäst i serien

Arr: Isak Lundberg 

MFF Hymnen

Bearbetning av befintligt arrangemang: Tobias Broström

Upptäck mer

Relaterade artiklar

Loulou Lamotte framför MFF-hymnen tillsammans med MSO

Åh, vi älskar Malmö FF – MSO framför Hymnen

Den 20 augusti 2023 framförde 14 musiker ur Malmö SymfoniOrkester MFF-hymnen tillsammans med Loulou Lamotte och hela publiken på Eleda Stadion, innan matchen mot Djurgården.

Läs mer om Malmö SymfoniOrkester och Malmö FF-hymnen här!

Senast uppdaterat: 2024-05-08