Cat Power Sings Bob Dylan på Malmö Live

Med sina magiska Dylantolkningar blir detta en absolut höjdpunkt på konsertscenen i höst! 

Konserthösten på Malmö Live inleds storslaget med en av vår tids stora amerikanska artister – Cat Power. Fylld av själ och genuin känsla förmedlar Cat Power, eller Chan Marshall som hon egentligen heter, sin musik. Med ett till synes enkelt uttryck – ibland enbart med ett ensamt piano eller gitarr – och sin karaktäristiska, själfulla och drabbande röst har hon vunnit stor framgång. 

Efter det stora genombrottet 1998 med det kritikerrosade albumet Moon Pix har hon gett ut mer än tio album och har markerat sin status som högst begåvad singer-songwriter – hyllad av kritiker och älskad av sina fans. Genom åren har hon levererat tidlösa klassiker, oavsett om det är egna kompositioner eller tolkningar av andra musiker. 

Med tre cover-album har Cat Power tolkat artister som Lana del Ray, Nina Simone, Rolling Stones och Velvet Underground, alltid med samma varsamma känsla för stil. Varje gång visar hon på en unik förmåga som kompositör och låtskrivare, men också tolkare av andra artisters verk där varken originalets magi eller den egna identiteten går förlorade. 

I höstas släpptes Cat Power Sings Dylan: The 1966 Royal Albert Hall Concert, en liveskiva som spelades in på just Royal Albert Hall. Enligt myten och en felaktig märkning på en piratinspelning var det där Bob Dylans konsert framfördes 1966, men i efterhand har det visat sig att det var på Mancester Free Trade Halls scen han stod. Cat Power framför sina magiska Dylantolkningar tillsammans med ett sexmannaband i Malmö Lives vackra konsertsal. Att det dessutom är 16 år sedan hon mötte en publik i Malmö gör det till en av höstens stora spelningar att se fram emot. 


 Köp dina biljetter till Cat Power här

Relaterade evenemang

Cat Power Sings Bob Dylan på Malmö Live
23 augusti 2024 495-675 kronor Konsertsalen
Cat Power
Upplev den kritikerrosade Cat Power på Malmö Live Konserthus när hon tolkar Bob Dylan på sitt själfulla, avskalade och alldeles unika sätt.

Du kanske också är intresserad av

Infruset - Själens Skrubbsår av Malmö Live Konserthus och Geshgore tillsammans med bland annat Björn Dixgård och Malmö SymfoniOrkester
Publicerad: 2024-06-25

Ren lyx att få spela med MSO about

En av våra mest kända sångare och låtskrivare, Björn Dixgård, hade aldrig spelat med en symfoniorkester innan premiären av Infruset – Själens skrubbsår.

Läs mer about Ren lyx att få spela med MSO
FLAMMENWERFER på Malmö Live
Publicerad: 2024-02-06

Hotel Pro Forma & C.F Hills visuella världar i Flammenwerfer about

FLAMMENWERFER är en unik scenkonstupplevelse som skildrar det schizofrena tillståndet hos C.F Hill. Bakom föreställningen står Hotel Pro Forma, en performancegrupp vana att producera allkonstverk som tänjer på gränserna.

Läs mer about Hotel Pro Forma & C.F Hills visuella världar i Flammenwerfer
Monstrets tid med delar ur humorkonstellationen Klungan på Malmö Live
Publicerad: 2024-02-01

Upplev succéföreställningen Monstrets tid i vår konsertsal! about

Succéföreställningen Monstrets tid är en humorföreställning av och med Olof Wretling, Mattias Fransson och Sven Björklund från Klungan och Mammas nya kille. Den 9 november 2024 har du möjlighet att se föreställningen på Malmö Live.

Läs mer about Upplev succéföreställningen Monstrets tid i vår konsertsal!
Senast uppdaterat: 2024-01-26