Yann Tiersen - Live 2022

1 februari 2022
Konsertsalen
TBA
FKP Scorpio
425 - 480 SEK
Viktig information om konserten

Den här konserten är inställd med ordinarie speldatum 1 februari. Nytt datum för konserten kommer inom kort. Om du redan köpt biljett har vi kontaktat dig via mail. 

Yann Tiersen är kompositören, artisten och den fantastiska liveakten, som sedan det internationella genombrottet 2001 har skämt bort oss med drömska vardagsmirakel. Nu är han aktuell med en konsert på Malmö Live 1 februari!

De enorma framgångarna med det lekfulla, lätt melankoliska soundtracket till ”Amélie från Montmartre” fick Yann Tiersen att framstå som en oväntad ögonblickssuccé. Men i bagaget hade han redan flera album och en entusiastisk fanskara.

Med ”Amélie från Montmartre” accelererade allt och Tiersen fick internationell superhjältestatus i gränslandet mellan det klassiska, avantgardistiska och alternativa. Det smått surrealistiska skimmer som uppstår då han väver ihop bland annat fransk folkmusik med klassiska tongångar var helt enkelt oemotståndligt, då det fördes ut till en bredare publik.

Yann har konstaterat att det finns en stor likhet mellan det oändligt stora och det minimala – att upplevelsen den samma är den oavsett om du tittar genom ett mikroskop eller ett teleskop. Den hållningen och utforskandet mellan mikro och makro går som en röd tråd genom Tiersens musik. Han blickar både inåt och utåt, studerar det lilla och det stora, pendlar mellan det minimalistiskt återhållsamma i ett ensamt piano och det storslaget bombastiska i att arbeta med ett fullt band.

Under de senaste åren har Yann Tiersen varit ute på en musikalisk resa där han på sina album har tolkat intrycken och känslorna från Island, Färöarna och ön Ouessant i Engelska kanalen, där Yann även har sin studio.

Då Yann Tiersen nu återvänder till Sverige är han aktuell med den nya skivan ”Kerber”.

Vaccinationsbevis

Den här konserten arrangeras av arrangören FKP Scorpio. Information från arrangören:

Med nuvarande restriktioner krävs giltigt vaccinpass + ID-handling för att gå på denna konsert, men dessa restriktioner kan komma att förändras tills dess att konserten äger rum.

Köpt biljett återlöses ej på grund av kravet på vaccinpass. Biljetten är inte personlig och kan överlåtas till annan person.

Yann Tiersen
Yann Tiersen
Senast uppdaterat: 2022-01-19