Workshop: Dansk dans 

21 oktober 2023
Green Room
ca 1 timme (ingen paus)
Malmö Live Konserthus
Lör 21 Okt 17:00 Passerat
Gratis, biljett krävs
Workshop i dansk dans, en del av Malmö Folkfestival 2023

Workshop: Dansk dans 

Under Malmö Folk Festival kan du inte bara lyssna på musik utan även dansa! I den här workshopen lär du dig sønderhoning, en dansk variant av polska med ett speciellt gung och härlig sväng. Kom och känn centrifugalkraften fatta tag i dig och din danspartner!  

Sønderhoning är en dansk variant av polska, som i sina steg är lik den svenska, men på andra sätt är ganska så olik. I den här workshopen kommer vi att jobba med det speciella gunget och den speciella fattningen i sønderhoningen, som gör det möjligt att luta sig ut i centrifugalkraften, vilket ger ett häftigt sväng!    

Workshopen leds av Kirstine Nurdug Jensen och Rasmus Brinck, där Kirstine undervisar och Rasmus spelar. Kirstine är utbildad danspedagog från Stockholms Konstnärliga Högskola och Rasmus har spelat fiol och nyckelharpa hela livet - till dans och i banden Tailcoat och Azur Azur. Båda tycker det är roligt att fokusera på sammanhanget mellan musik och dans och låter det vara grunden för undervisningen. Tillsammans har de en bred repertoar inom både dansk och svensk dans och musik.  

Kursen är öppen för alla nivåer och vi kommer anpassa efter deltagarna. Ta på dig skor med hal sula eller strumpor som kan glida på golvet.   

Observera att kursen är gratis men att fribiljett krävs

 

Workshopen är en del av Malmö Folk Festival.  

Malmö Folk Festival

Malmö Folk Festival 2023

Malmö Folk Festival

Den 19-22 oktober 2023 fylls vår stad av folk- och världsmusik i samband med Malmö Folk Festival. Du kan ta del av programmet både här på Malmö Live och på flera andra platser runtom i Malmö. Varmt välkommen till fyra maxade dagar med sväng, nerv och värme! 

Klicka här för att läsa mer om festivalen

Senast uppdaterat: 2023-06-27