Tomas Ledin - Symphonia

9 - 11 november 2023
Konsertsalen
ca 2 timmar 5 minuter inkl. paus
Live Nation & Malmö Live Konserthus

Tomas Ledin tar Symphonia till Malmö

I höst beger sig Tomas Ledin och dirigenten Peter Nordahl ut på turnén ”Symphonia” för att framföra symfoniska tolkningar av Ledins digra sångskatt tillsammans med totalt 500 musiker från olika delar av Sverige och Finland. Allt från horn, fagotter till många stråkar kommer att ta ”Sommaren är kort”, ”En del av mitt hjärta” och andra favoriter ut i helt nya musikaliska landskap.

Förra året var det lapp på luckan. Under två magiska kvällar med Symphonia fylldes Stockholms Konserthus till sista plats samtidigt som vinylplattan och CD:n Symphonia nådde topplaceringar – och i år fortsätter framgången. I september kommer turnén till Malmö Live!

- Det är omvälvande att få uppleva musik som vill utvecklas och ta nya steg. Här har pop och rock mött symfonins klangvärld på ett vis som ger Tomas sånger en ny innebörd och liv, säger dirigenten Peter Nordahl.

Symphonia är 15 av Tomas Ledins mest älskade sånger i nya orkesterarrangemang. Ordet Symphonia betyder ”samklang”, och det är just vad denna unika konsertturné bjuder på: ett nyfiket möte över musikaliska gränser. Mellan olika musikstilar, mellan olika symfoniska orkestrar och mellan olika landsdelar.

- När jag fyllde 70 år ville jag inte sammanfatta min musikkarriär med en tillbakablick. Det kändes mer spännande att få fortsätta upptäcktsresan inom musiken. Symphonia har fått upp mig på tårna, utmanat mig och tagit mig och mina sånger till platser jag inte visste fanns, säger Tomas Ledin.
 

Symphonia presenteras av Live Nation och Malmö Live Konserthus.

Medverkande

Tomas Ledin
Tomas Ledin är en svensk sångare, låtskrivare, gitarrist och skivproducent och har haft stor betydelse för svenskt musikliv. 1982 kom det stora genombrottet med "Sommaren är kort". Sedan dess har hans gedigna låtskatt varit en naturlig del för många. Tomas Ledin tilldelades utmärkelsen Årets hederspris på Grammisgalan 2023 – för sin långa och gedigna artistkarriär som haft stor betydelse för musikbranschen.
Peter Nordahl
Senast uppdaterat: 2023-05-15