Symfoniska danser – lördag

28 september 2024
Konsertsalen
ca 1 timme (ingen paus)
Malmö Live Konserthus
145 - 295 kronor
Dekorativ evenemangsbild till konserten Symfoniska danser med Malmö SymfoniOrkester, jubileumssäsongen 2024–25

Symfoniska danser – lördag

En lördagskonsert med Rachmaninovs sista mästerverk som möter Hannah Kendalls moderna stycke om kvinnor som strider för bättre villkor.

Under den här konserten får Rachamaninovs sista mästerverk, Symfoniska danser, möta den nutida kompositören Hanna Kendalls verk The Spark Catchers. Rachmaninovs verk kan beskrivas som en svanesång över romantiken och står i kontrast till Kendalls verk som inspirerats av en dikt av poeten Lemn Sissay. Poeten skildrar kvinnor på en tändsticksfabrik som strider för bättre arbetsvillkor och Kendall har tagit fasta på diktens vibrerande och kristallklara dynamik. 

Malmö SymfoniOrkester leds denna gång av den finlandssvenska dirigenten Emilia Hoving, prisbelönt och hyllad av både publik och kritiker.

Medverkande

Malmö SymfoniOrkester
Malmö SymfoniOrkester (MSO) är en av Sveriges ledande symfoniorkestrar med hög internationell nivå och en bred klassisk orkesterrepertoar men även en stark förankring i nutida repertoar med beställningsverk av vår tids ledande tonsättare.Läs mer
Emilia Hoving Dirigent
Den finska dirigenten Emila Hoving tillhör sin generations mest spännande dirigenter. Hon fick tidigt prova på assistentskap som dirigent i finska Radions symfoniorkester under ledning av Hannu Lintu. Därefter assisterade hon Mikko Franck i Orchestre Philharmonique de Radio France i Paris.Läs mer

Program

Kendall, Hannah The Spark Catchers 10 min
Rachmaninov, Sergej Symfoniska danser 36 min

1. Non allegro - Lento - Tempo I i c-moll 

2. Andante con moto (Tempo di valse) i g-moll 

3. Lento assai - Allegro vivace i d-moll 

Abonnemangsinformation

Den här konserten ingår i konsertserierna Lilla lördag och Stora lördag

Senast uppdaterat: 2024-04-02