Sydsvenskan 175 år

8 maj 2023
Konsertsalen
ca 1 timme 15 min (ingen paus)
Sydsvenskan
Mån 8 Maj 19:00 Passerat
345 kronor

Sydsvenskan 175

Måndag 8 maj kl 19 fyller Sydsvenskan 175 år. Det vill vi fira tillsammans med er på Malmö Live.

Kvällens leds av komikern Kristoffer Ahonen Appelquist och ni hälsas välkomna i den stora konsertsalen av chefredaktör Jonas Kanje.

Malmö SymfoniOrkester kommer att spela och LouLou Lamotte kommer att sjunga för oss. Men kanske inte på det sättet vi är vana vid. Vi vill nämligen se tillbaka på våra 175 år i Malmö tillsammans med er och testa era kunskaper i ett quiz. Frivilligt givetvis! Deltagande sker via din smartphone.

Vill du hellre komma och bara njuta av musik och sång går det lika bra, men i prispotten ligger bland annat en övernattning och middag för två på Malmö Live.

Vi kan utlova en jubileumskväll som ni inte sett motstycke till de senaste 175 åren, massor av välbekant musik och härliga bilder från Malmö. Välkomna att fira med oss på Sydsvenskan!

Medverkande

Kristoffer Appelquist Ahonen
Malmö SymfoniOrkester
Malmö SymfoniOrkester (MSO) grundades 1925 och består av ca 90 heltidsanställda yrkesmusiker från nästan 20 länder. Orkestern är stolt bärare av den traditionella symfoniska repertoaren, men strävar också efter att föra den symfoniska musiken framåt Läs mer
Andreas Hanson dirigent
Andreas Hanson, föddes i Malmö 1969 och växte upp i en familj med starka musikaliska traditioner. Han studerade trumpet och dirigering på Kungliga Musikhögskolan i Stockholm och senare även dirigering i London och i Milano. Andreas är sedan 2022 programchef för Malmö SymfoniOrkester.Läs mer
LouLou Lamotte sångerska
Senast uppdaterat: 2023-04-12