Svansjön

21 april 2024
Konsertsalen
ca 2 timmar 20 min inkl. paus
7 år
SIA WORLDSTARS
610-810 kronor
Svansjön med SIA WORLDSTARS på Malmö Live Konserthus

Svansjön

Företaget WORLDSTARS, arrangör av föreställningar med balettdansare från Parisoperan, La Scala, Kungliga baletten i London m.fl. kommer att presentera den legendariska baletten Svansjön av P. Tjajkovskij.

Den historiska premiären av baletten Svansjön ägde rum 1895 på Mariinskijteatern i Sankt Petersburg. Svansjön är en enastående balett av den geniala kompositören Pjotr Tjajkovskij i den klassiska produktionen av Marius Petipa och Lev Ivanov. Baletten Svansjön berättar om kampen för kärlek och lycka mot mörka krafter, om kärlek som är den högsta manifestationen av mänsklighet.

Handlingen är baserad på en gammal tysk legend om den vackra flickan Odette, som  förvandlats till en vit svan. Endast osjälvisk kärlek kan bryta förtrollningen. Den romantiska unga mannen Prins Siegfried befinner sig på en magisk sjö när han ser Odette, hittar sitt ideal i henne, förälskar sig i henne och svär evig kärlek. Men den onda trollkarlen står i vägen för Prins Siegfried...

Sedan dess har de romantiska bilderna av Svansjön varit intressanta för både vuxna och unga åskådare och inspirerar koreografer till kreativitet runt om i världen. Det härfantastiska verket, som är känt och älskat av allmänheten i olika länder, symboliserar balettkonst.

I WORLDSTARS föreställningar medverkar balettsolister och balettdansare från Parisoperan, La Scala, Kungliga baletten i London, Tjeckiska Nationalbaletten, Barcelona Baletten, Bordeaux Nationalbaletten, Kungliga Danska baletten m.fl. och Svansjön har en särskild plats i företagets repertoar. Idag äger WORLDSTARS-projekt rum i Sverige, Lettland, Estland, Norge, Danmark och Förenade Arabemiraten och ger publiken möjlighet att se högklassig balett som inspirerar och berörhjärtan. WORLDSTARS främsta mål är att bevara arvet från den klassiska baletten i dess ursprungliga form.

Om föreställningen

Observera att musiken är förinspelad och att den framförs från ljudanläggning.

Senast uppdaterat: 2024-02-22