Snövit – The Musical

17 september 2022
Konsertsalen
ca 2 timmar 30 minuter inkl. paus
Från 3 år
Dröse & Norberg
530 - 635 SEK

Snövit – The Musical, som är baserad på Bröderna Grimms klassiska saga, kan ännu en gång upplevas av äventyrslystna, musik- och sagoälskande familjer.

Snövit i ny tappning

Sin vana trogen har regissör Robert Dröse omarbetat historien till en modernare version med stor ensemble, påkostade kläder och fantasifull scenografi. Föreställningen innehåller häftig och medryckande musik. Allt från klassiska musikalballader till rock, gladjazz och house! Det är en känslomässig berg- och dalbana, där sorg möter skratt och dramatik möter show. I Snövit – the Musical tas svängarna ut rejält, med stor drivkraft och flödande humor.

Ett sagolikt musikaläventyr för hela familjen

Våga följa med in i sagans värld! Till det berömda slottet där den ondsinta och egensinniga drottningen, som innerst inne vill bli älskad, kämpar för evig skönhet men hennes spegel envisas med att styvdottern Snövit är vackrare. Med hjälp av den fege Härolden tvingar Drottningen ut Snövit i den ökända mörka skogen, där hon till slut hamnar hos de berömda dvärgarna. Dessa smått osannolika figurer med sin obändiga energi utgör en av många höjdpunkter i musikalen och deras möte med Snövit blir en omtumlande och annorlunda upplevelse.

Tror ni att prinsen, som i ursprungssagan, får kyssa Snövit eller inte? Hur går det för drottningen i hennes strävan att bli vackrast i landet och får sagan ett lyckligt slut? Missa inte denna fantasifulla och omtumlande historia för hela familjen som redan har uppskattats av 120 000 besökare runt om i landet.

Musikalartister, veteraner, skådespelare, kära återseenden och en stor talangfull ensemble på scenen

Skådespelerskan och musikalartisten Anna Norberg spelar den elaka och intrigerande drottningen som gör allt för att stoppa Snövit. Den charmige men lite självupptagne prisen spelas av Idol-Bragi som gör sin debut i musikalsammanhang. Bob Hellberg som kan ses i fler av Dröse&Norbergs uppsättningar gestaltar den tuffa och modiga Snövit som inte låter sig slås ned av något. Musikalveteranen Patrik Martinsson spelar Härolden och skådespelaren Andreas Andersson gör den dråplige Kungen. I övriga roller ser vi Celeste Cappelen, Henning Ledstam, Bill Sundberg, Anna-Lill Karlberg, Daniel Sorange, Christian Arnold, Maria Edner, Fredrik Bengtsson, Maja Söderström och Noomi Blommé.

Medverkande

I rollerna: Bragi Bergsson, Anna Norberg, Bob Hellberg, Patrik Martinsson, Celeste Cappelen, Henning Ledstam, Bill Sundberg, Andreas Andersson, Anna-Lill Karlberg, Daniel Sorange, Christian Arnold, Maria Edner, Fredrik Bengtsson

Manus/Regi/Koreografi: Robert Dröse
Musik: Martin Landh
Producent: Anna Norberg

Sagt om föreställningen

★★★★ - Aftonbladet

”Barnen ger showen 5 av 5 Stjärnor” - Marcus Birro

”Proffsigt, underhållande och roligt”

”En färgsprakande och härlig musikal”

”En föreställning för hela familjen”

 

Senast uppdaterat: 2021-08-20