SAGAS - ORCHESTRAL FANTASY MUSIC

10 - 11 mars 2023
Konsertsalen
ca 2 timmar 5 minuter inkl. paus
Fre 10 Mar 19:00 Passerat
Lör 11 Mar 19:00 Passerat
145-440 kr
Sagas
Image used by kind permission of ZeniMax Media Inc.

Sagas - Orchestral Fantasy Music

Spänn på sandalerna och slipa bredsvärdet! SAGAS tar dig med på en förtrollande resa in i fantasins riken, där magin är på riktigt. Tillsammans med konferencier Orvar Säfström och solist Sabina Zweiacker hyllar vi hela fantasygenren i en musikalisk djupdykning där Malmö SymfoniOrkester framför både publikfavoriter och oväntade guldkorn.

Programmet innehåller musik från Harry Potter, Narnia och The Lord of the Rings, men även 80-talsklassiker som Conan - The Barbarian och Willow. Från spelens värld hämtar vi mäktiga teman från exempelvis Final Fantasy och Shadow of the Colossus. Du får också uppleva musiken från vår tids största tv-serie, Game of Thrones.

Produktionen äger rum i samarbete med Underscore Productions AB.

Medverkande

Malmö SymfoniOrkester
Malmö SymfoniOrkester (MSO) är en av Sveriges ledande symfoniorkestrar med hög internationell nivå och en bred klassisk orkesterrepertoar men även en stark förankring i nutida repertoar med beställningsverk av vår tids ledande tonsättare.Läs mer
Sabina Zweiacker sopran
Sabina Zweiacker, född 1984, kommer från Rinkaby i norra Skåne och tog våren 2012 examen i klassisk sång vid Musikhögskolan i Malmö. Hon har sedan debuten i JOYSTICK med Malmö Symfoniorkester 2013 varit sopransolist med Skandinaviens största orkestrar, däribland Kungliga Filharmonikerna, Sveriges Radios Symfoniorkester, Göteborg Symfoniker och Oslo Filharmonien. 2014 gjorde Sabina en av huvudrollerna i den nyskrivna operan "Hion om Natten" med Norrköpings Symfoniorkester, samt mottog Kristianstads Kultur-stipendium.
Orvar Säfström presentatör
Orvar Säfström är kanske mest känd som f.d. programledare för Filmkrönikan på Sveriges Television, men han är verkligen en mångsysslare. Han är skribent, debattör och välanlitad föreläsare om populärkultur. Han har tilldelats såväl Videobranschens hederspris som Svenska Roll- och Konfliktspelsförbundets "Årets Spelare". Han har lett spelseminarium i Sveriges Riksdagshus och varit talare vid flera internationella mediekonferenser. I den symfoniska världen är Orvar sedan tio år tillbaka Skandinaviens ledande producent av konserter med musik från film, tv och tv-spel.
Vokalensemblen VOS Kör
VOS bildades 2015 under namnet Malmö Live Vokalensemble av Sofia Söderberg som hade dirigentuppdraget till och med april 2018. VOS är en blandad kör med 24 sångare. Kören startade som en satsning i Malmö Live Konserthus regi. Kören har idag ett bredare verksamhetsområde och har projekt tillsammans med konserthuset såväl som projekt i egen regi. Kören står sedan 2017 på egna ben och bytte i samband med det namn till VOS. VOS står för Voices Of Scandinavia vilket speglar körens klangideal, den skira och raka Skandinaviska klang som blivit omtalad i körkretsar världen över. Sedan april 2018 är Robert Bennesh dirigent och konstnärlig ledare för VOS. Läs mer
Robert Bennesh
Robert Bennesh är körledare för Voices Of Scandinavia (VOS). 2016 utnämndes han till domkyrkoorganist i Lunds domkyrka och lämnade därmed sin tjänst som organist i Skanör-Falsterbo. Han tog sin masterexamen i kyrkomusik vid Musikhögskolan i Malmö och kompletterade studierna med ännu en examen vid Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i Köpenhamn. Parallellt med studierna verkade Bennesh som organist i S:t Andreas kyrka i Malmö. Orgelstudierna kröntes med solistdiplom i orgelspel vid amerikanska Yale University. Bennesh verkar också som frilansande konsertorganist.
Trond Husebø
Trond Husebø är en mångsidig och hyllad dirigent som under det senaste decenniet har etablerat sig som en regelbunden gästdirigent i flera stora orkestrar i Norden. Husebø började sin karriär som biträdande dirigent för världsberömda Bergenfilharmonikerna och etablerade under denna period snabbt sitt rykte som en kompetent och energisk dirigent. Hans framgångar i Bergen ledde omedelbart till ytterligare engagemang både i hemlandet Norge och utomlands. En av Husebøs specialiteter är filmmusik och han är en av Norges mest erfarna dirigenter inom genren.

Program

Przybyłowicz, Marcin The Witcher 3: Blood and Wine – Lullaby of Woe

Arrangemang av: Tobias Broström

Williams, John Harry Potter – Hedwig’s Theme/Harry’s Wondrous World
Horner, James Willow – Willow’s Theme

Arrangemang av: Nils Petter Ankarblom

Gregson-Williams, Harry The Chronicles of Narnia – The Wardrobe/To Aslan’s Camp

Arrangemang av: Nils Petter Ankarblom

Knopfler, Mark/DeVille, Willy The Princess Bride – Once upon a time…Storybook Love

Arrangemang av: Olle Helge

Uematsu, Nobuo Final Fantasy IX – Vamo’ alla Flamenco
Djawadi, Ramin Game of Thrones – Jenny of Oldstones/Winter is here/The Rains of Castamere/The Children

Arrangemang av: Andreas Hedlund

Paus 25 min
Shore, Howard/Walsh, Fran The Fellowship of The Ring – The Breaking of The Fellowship/The Ring Goes South

Arrangemang av: Ingvar Karkoff

Shore, Howard/Walsh, Fran The Two Towers – Gollum’s Song

Arrangemang av: Andreas Hedlund

Shore, Howard/Walsh, Fran/Lennox Annie The Return of the King – Into the West

Arrangemang av: Olle Helge

Otani, Kow Shadow of the Colossus – Suite

Arrangemang av: Christoffer Nobin

Poledouris, Basil Conan the Barbarian – Anvil of Crom/Riders of Doom

Arrangemang av: Andreas Hedlund

Soule, Jeremy Skyrim – The Dragonborn Comes

Arrangemang av: Andreas Hedlund

Senast uppdaterat: 2023-03-03