Rysk klassisk balett - Det bästa ur Svansjön, Törnrosa, Nötknäpparen

30 oktober 2021
Konsertsalen
ca 1 timme och 40 minuter (inkl. paus)
Rekommenderas från 5 år
SIA WORLDSTARS
Lör 30 Okt 19:00 Passerat
475 - 545 SEK

Den 30 oktober 2021 fyllas Malmö Live med en feststämning av rysk klassisk balett. Njut av sagoberättelser om prinsar och prinsessor!

Operatonsättaren och den framträdande symfonisten Pjotr Tjajkovskij kom i historia även som reformator inom balettmusik. Han skapade tre baletter: ”Svansjön” år 1876, ”Törnrosa” år 1889 och ”Nötknäpparen” år 1892. Den historiska premiären av de tre baletterna ägde rum på scenen i Mariinskijteatern i Sankt Petersburg. Samtliga har haft stort inflytande på  koreografisk konst. Efter att baletterna i uppsättning av koreografen M.Petipa dök upp har denna genre fått samma plats i konsten som opera och symfoni. Balett har blivit en yttring av stora idéer, djupa känslor och karaktärer.

Program

I programmet visas de bästa fragmenten från de legendariska baletterna: “Nötknäpparen” - en fängslande och magisk julhistoria som handlar om prins Nötknäpparen och Maria, “Svansjön” - en romantisk berättelse om prins Siegfried, Odette och  Odile, kärlek och trohet, “Törnrosa” - en ovanlig historia om sagohjältar - prinsessan Florine och Fågel Blå, princessan Aurora och prins Désiré och kärlekens oövervinnliga kraft.

Olga Azizova - företaget ”WORLDSTARS” styrelseledamot och arrangör av gästföreställningar säger:

”Jag är glad att meddela att i år firar bolaget ”WORLDSTARS” ett speciellt datum – sitt decennium. Jag är stolt över att för dessa år har galakonserter av världens balettstjärnor och föreställningar som är organiserade av vårt bolag nått hjärtat hos tusentals åskådare i Lettland, Estland, Sverige samt Norge och visat hur spektakulär och rörande kan balettkonsten vara. Jag är lycklig att det den 30 oktober på Malmö Live ska presenteras en festföreställning för hela familjen Rysk klassisk balett - Det bästa ur Svansjön, Törnrosa, Nötknäpparen som ska framföras av färgstarka dansare. Jag är säker att när fascinerande historier om prinsar och prinsessor, magiska besvärjelser och sann kärlek ska nå hjärtat hos er och ge er starka upplevelser, ska ni minnas denna dag med stor värme. För mig är det jätteviktigt att föreställningen ska ge en feststämning, en tro i det bästa och inspirera till goda gärningar samt positiva tankar. Besök föreställningen Rysk klassisk balett - Det bästa ur Svansjön, Törnrosa, Nötknäpparen och när ni på gott humör kommer hem efter föreställningen då ska ni vara lyckliga att ni har tillbringat dagen i en atmosfär av den ryska balettens skönhet och elegans!”

 

Observera: Musiken till föreställningen är förinspelad

Senast uppdaterat: 2021-10-11