(Paus): Morgonkonsert // Tre Öar

15 september 2021
Konsertsalen
30 minuter
Malmö Live Konserthus
Ons 15 Sep 08:15 Passerat
Fri entré - biljett krävs

Bländande nostalgi, drömmar om mörkröd romans och en vilsen längtan. 

Tre Öar är en ambient jazztrio som hämtar inspiration från amerikansk jazz tradition, folkmelodier och modern konstmusik. Resultatet blir ett rofyllt sound där flytande tonlandskap och filmisk minimalism tänjer på gitarrtrions gränser och skapar en djup stämning i rummet som alla åhörare känner och ser om de blundar. 

Trion släppte nyligen sin debutskiva Tone Poem, en skiva där de gjort sin egna tolkning av det sen-romantiska konceptet symfonisk dikt och tagit det med in i samtiden. Musiken är skriven av gitarristen Sebastian Persson. Med honom hör vi den norska bassisten Erik Grønnesby och på trummor och slagverk Arild Wahl.  

"Det krävs fingertoppskänsla för att man ska behålla intresset för en så pass småskalig instrumentering med bara gitarr, bas och trummor [...] Tre Öar klarar att hålla den balansen och vet när och hur man ska spela vad – ett verkligt tecken på skickligt konstnärskap." Linus Fröbom, LIRA 

Medverkande

Sebastian Persson, gitarr
Erik Grønnesby, bas
Arild Wahl, trummor

 

*Biljettinfo: kostnadsfria biljetter måste bokas till våra barnlördagar och Paus/morgonkonserter. Du kan max boka 4 biljetter/person. Avbokning måste ske 24 h innan konsert annars tillämpas en no show avgift på 100kr per biljett. Avbokning meddelas till biljettcenter@malmolive.se.

Senast uppdaterat: 2021-09-13