P. Tjajkovskij - Det bästa ur Svansjön och andra klassiska balettmästerverk

8 maj 2022
Konsertsalen
ca. 2 timmar inkl. paus
Från 5 år
SIA WORLDSTARS
Sön 8 Maj 15:30 Passerat
Sön 8 Maj 19:30 Passerat
390 - 640 SEK

Den 8 maj 2022 fyllas Malmö Live med en feststämning av klassisk balett. Njut av sagoberättelser om prinsar och prinsessor!

Den historiska premiären av baletten Svansjön ägde rum 1895. Svansjön är en enastående balett av den geniala kompositören Pjotr Tjajkovskij i den klassiska produktionen av Marius Petipa och Lev Ivanov. Baletten Svansjön berättar om kampen för kärlek och lycka mot mörka krafter, om kärlek som är den högsta manifestationen av mänsklighet. Handlingen är baserad på en gammal tysk legend om den vackra flickan Odette, som  förvandlats till en vit svan. Endast osjälvisk kärlek och trohet kan bryta förtrollningen. Den romantiska unga mannen Prins Siegfried befinner sig på en magisk sjö när han ser Odette, hittar sitt ideal i henne, förälskar sig i henne och svär trohet. Men den onda trollkarlen står i vägen för Prins Siegfried... Sedan dess har de romantiska bilderna av Svansjön varit intressanta för både vuxna och unga åskådare och inspirerar koreografer till kreativitet runt om i världen. Det här fantastiska verket, som är känt och älskat av allmänheten i olika länder, symboliserar balettkonst.

I föreställningen i vår version kommer att visa det bästa ur Svansjön och berätta den rörande romantiska historien om prins Siegfried, Odette och Odile, om kärlek och tillit enligt de bästa traditionerna i klassisk balett. I föreställningen kommer också enastående europeiska balettsolister att framföra ikoniska exempel på Marius Petipas koreografi, berömda pas de deux, från slutet av 1800-talet och början av 1900-talet, som är välkända bland balettälskare i många länder.

 

Olga Azizova - företaget ”WORLDSTARS” styrelseledamot och arrangör av gästföreställningar säger:

”Jag är stolt över att företaget WORLDSTARS redan i 12 år nu organiserat storslagna projekt inom balettkonst i fyra länder - Lettland, Estland, Sverige och Norge. Under dessa år har galakonserter av världens balettstjärnor och föreställningar, som organiserats av företaget WORLDSTARS, gett möjligheten för tiotusentals åskådare att hamna i atmosfären av en oförglömlig fest och se att den klassiska baletten är en verkligt spännande, rörande och graciös konstform. Jag är lycklig att den 8 maj på Malmö Live ska presenteras en festföreställning för hela familjen P. Tjajkovskij - Det bästa ur Svansjön och andra klassiska balettmästerverk som ska framföras av färgstarka europeiska balettdansare. Jag är säker på att när huvudpersonerna kommer att få dig att vara empatisk och glädja dig åt det som händer på scenen och de förfinade rörelserna av ballerinors händer kommer att förvåna dig till djupet av hjärtat, då kommer denna speciella balett alltid att förbli i ditt minne och i ditt hjärta. Det är väldigt viktigt för mig att varje åskådare i denna föreställning hittar något speciellt, något viktigt för sig själv. Kom och se föreställningen P. Tjajkovskij - Det bästa ur Svansjön och andra klassiska balettmästerverk och när efter föreställningen kommer du att vara på gott humör och applådera artisterna, kommer du att vara lycklig över att du har tillbringat den här kvällen tillsammans med oss!”

 

Observera: Musiken till föreställningen är förinspelad

Senast uppdaterat: 2022-03-07