Operafabriken: Ödets Makt av Giuseppe Verdi

11 & 12 september 2021
Kuben
ca 2 timmar 30 minuter (inkl. paus)
Operafabriken

I år firar Operafabriken 10-års jubileum med en av de mest storslagna, ödesdigra och gripande operor av alla: Ödets makt - La Forza del Destino -  av Giuseppe Verdi! Operafabrikens kärlek till operakonsten blåser nu nytt liv i detta mästerverk.

Leonora vill följa sitt hjärtas val som är Alvaro, ättling till en kunglig inkasläkt - hon har i Alvaro funnit kärlek, passion och äventyr, allt hon önskat sig. Men det är en kärlek som hennes far Markisen motsätter sig och hon tvingas därför fly med sin kärlek från sin patriarkale far. Leonora väljer kärleken och det ska visa sig få ödesdigra konsekvenser för alla inblandade, där hennes egen bror vill mörda både henne och Alvaro för att
återupprätta familjens heder. Ödet är i denna opera som en tvingande, drivande kraft i karaktärernas liv, som påverkar deras val… eller är det karaktärerna som påverkar ödet?  

Operafabriken tolkar denna ödesmättade opera som är mer aktuell än någonsin, med Verdis storslagna och mäktiga musik i en spännande produktion finstämt regisserad av Niclas Fransson, som även regisserade Titus Mildhet med stor succé. Vi är glada över att ha honom med igen!
Operan blir dirigerad av den prisade dirigenten Giovanni Impellizzeri, grundaren och eldsjälen för Södertäljeoperan. Ödets Makt är hans stora favorit!

Föreställningen ackompanjeras av en sinfonietta.

 

Medverkande

Leena Malkki

Igor Stroin

Alexander Polkolnikov

Marko Nykänen

Michael Schmidberger

Josefin Andersson

Antonio Azpiri

Orkester (sinfonietta)

Giovanni Impellizzeri, dirigent

Senast uppdaterat: 2021-07-08