• Nyår på Malmö Live Konserthus
  • Lisa Wall är presentatör på Nyårsgala 2022 på Malmö Live Konserthus
    Mattias Ahlm/Sveriges Radio

Nyårsgala 2022 med Malmö SymfoniOrkester

31 december 2022
Konsertsalen
ca 1 timme 15 minuter
175 - 495 kr
Malmö Live Konserthus
Lör 31 Dec 14:00 Passerat
Lör 31 Dec 17:00 Passerat
Konsertinformation

Observera att det endast är konserten kl. 17.00 som har paus. Konserten kl. 17.00 har en speltid på ca 1 timme 50 minuter inklusive paus. 

Ta på dig din finaste stass och förbered dig på en upplyftande och symfonisk urladdning tillsammans med Malmö SymfoniOrkester!

Med en skimrande och klingande nyårsgala avslutar vi året i ett konserthus fyllt av det musikälskande Malmö. Här får du uppleva olika stämningar i ett urval av vår klassiska repertoar och reflektioner om året som gått, signerat vår nyårsvärd Lisa Wall. Efter konserten är baren öppen så att du får möjlighet att skåla i ett glas bubbel tillsammans med ditt sällskap. Varmt välkommen att fira det nya året tillsammans med oss.

Medverkande

Malmö SymfoniOrkester
Malmö SymfoniOrkester (MSO) är en av Sveriges ledande symfoniorkestrar med hög internationell nivå och en bred klassisk orkesterrepertoar men även en stark förankring i nutida repertoar med beställningsverk av vår tids ledande tonsättare.Läs mer
Andreas Hanson dirigent
Andreas Hanson, föddes i Malmö 1969 och växte upp i en familj med starka musikaliska traditioner. Han studerade trumpet och dirigering på Kungliga Musikhögskolan i Stockholm och senare även dirigering i London och i Milano. Andreas är sedan 2022 programchef för Malmö SymfoniOrkester.Läs mer
Hanna Husáhr sopran
Lisa Wall nyårsvärd
Lisa Wall är kulturjournalist som jobbar på Sveriges Radio sen dryga 25 år. Under åren på P4, P2 och nu P1 så har hon specialiserat sig på musikområdet – i dess allra bredaste bemärkelse – och Lisa bevakar lika gärna elektroakustisk musik som nyskriven konstmusik och opera – eller pop och rock. Lisa Wall är en stolt funkismamma, gillar INTE vinterbad och är en rackare på karaoke.

Om pausbokningen

OBS! Pausservering till Nyårsgalan är nu fullbokad.

Flexibilitet är viktigt för oss

För oss är det viktigt att du som besökare kan skräddarsy din konsertupplevelse utifrån både behov och plånbok. I år har vi därför valt att sänka priset på konsertbiljetten med 100 kronor jämfört med upplagan 2021.

Festliga tilltugg

Till konserten kl. 17.00 har du möjlighet att boka pausservering. För att förköpa ett glas bubbel väljer du alternativet ”lägg till mat och dryck” i din bokning. Mousserande dryck kan beställas i glas eller flaska. Vill du ha någonting annat att äta eller dricka finner du även detta i listan för pausbokning. 

Program

Gounod, Charles Danse de Phryné, Faust
Gounod, Charles Je veux vivre, Romeo et Juliette
Sjostakovitj, Dmitrij Festouvertyr
Dvořák, Antonin Sången till månen, Rusalka
Brahms, Johannes Ungersk dans nr 1
Paus 25 min
Walton, William Crown Imperial
Puccini, Giacomo O mio babbino caro, Gianni Schicchi
Vaughan Williams, Ralph Fantasia on Greensleeves
Prokofjev, Sergej Vals svit nr. 1, Askungen
Loewe, Frederick I could have danced all night, My Fair Lady
Williams, John Raiders of the Lost Ark, Jakten på den försvunna staden
Senast uppdaterat: 2022-12-19