Nötknäpparen

12 januari 2024
Konsertsalen
ca 2 timmar inkl. paus
5 år
SIA WORLDSTARS
Fre 12 Jan 16:00 Passerat
Fre 12 Jan 19:30 Passerat
640 - 790 kronor
Nötknäpparen med SIA WORLDSTARS

Nötknäpparen

Företaget WORLDSTARS, arrangör av föreställningar med balettdansare från Parisoperan, La Scala, Kungliga baletten i London m.fl. kommer att presentera den legendariska baletten Nötknäpparen av P. Tjajkovskij.

Premiären av baletten Nötknäpparen ägde rum 1892 på Mariinskijteatern i St. Petersburg. Nötknäpparen är en saga som förenar flera olika teman – en munter julstämning och en hemlighetsfullhet och mystik, vilket är mycket karaktäristiskt för E.T.A. Hoffmanns verk. För åskådarna - både barn och vuxna - har denna balettföreställning blivit en uppriktigt spännande och förtrollande nyårsberättelse, eftersom nästan inget jul- och nyårsfirande äger rum utan närvaron av denna sagas underbara och insiktsfulla hjältar.

I WORLDSTARS föreställningar medverkar balettsolister och balettdansare från Parisoperan, La Scala, Kungliga baletten i London, Tjeckiska Nationalbaletten, Barcelona Baletten, Bordeaux Nationalbaletten, Kungliga Danska baletten m.fl. och Nötknäpparen har en särskild plats i företagets repertoar. Idag äger WORLDSTARS-projekt rum i Lettland, Estland, Sverige, Norge, Danmark och Förenade Arabemiraten och ger publiken möjlighet att se högklassig balett som inspirerar och berör hjärtan. WORLDSTARS främsta mål är att bevara arvet från den klassiska baletten i dess ursprungliga form.

Olga Azizova - företaget WORLDSTARS styrelseledamot och arrangör av gästföreställningar säger:
"Jag är glad över att kunna presentera en festföreställning för hela familjen på Malmö Live. Nötknäpparen kommer framföras av färgstarka europeiska balettdansare och jag tror verkligen att när karaktärerna berör era hjärtan i denna mirakulösa balettföreställning, så kommer ni att dela glädjen över denna speciella kväll med era nära och kära med stor värme. Det är mycket viktigt för mig att varje föreställning leder in åskådarna på en glädjefull och inspirerande resa i konstens värld som verkligen berör själen. Kom och se Nötknäpparen. När du kommer hem efter föreställningen på fantastiskt humör, kommer du att vara riktigt nöjd över att ha påbörjat år 2024 i en högtidlig atmosfär!"

Om föreställningen

Observera att musiken är förinspelad och att den framförs från ljudanläggning.

Senast uppdaterat: 2023-10-02