Nötknäpparen

20 december 2024
Konsertsalen
ca 1 timme 50 min inkl. paus
5 år
Kultur for folket AS
495 - 795 kronor
Nötknäpparen av Kultur for Folket på Malmö Live Konserthus

Nötknäpparen

Nötknäpparen är en vacker saga om unga Clara som somnar och finner nötknäpparens prins, leksakssoldater, snöflingor och sockerplommonfen vakna till liv.

Drömmen är inte bara trevlig, full av godis och snö, för plötsligt måste Clara och prinsen slåss mot övervuxna råttor och möss! Nötknäpparens magiska framförande förknippas ofta med julen och julen. Detta är inte bara en balett, utan också ett juläventyr som är älskat av många. En underbar present till hela familjen inför jul och kommer att skapa en varm julstämning!

Denna version av Nötknäpparen använder klassisk koreografi av Marius Petipa och framförs av Classical Ukrainian Etoile Ballet.

Den ursprungliga sagan skrevs av den tyska författaren E.T.A. Hoffmann 1816. Nästan 50 år senare skrev den franska författaren Alexandre Dumas en ny version av Hoffmanns äventyr. Dumas version förvandlades till en balett 1892 med vacker musik av den ryske kompositören Pjotr Tjajkovskij och koreografi av Marius Petipa.

Sedan dess har Nötknäpparen blivit en av de mest kända baletterna i världen. Ett fascinerande äventyr om lilla Clara, den onda muskungen och den modiga nötknäpparen kommer att tilltala både barn och vuxna.

Medverkar gör professionella balettdansare som har vunnit internationella balettävlingar, People's Artists of Ukraine och solister från både ukrainska och (sedan februari 2022) europeiska scener. Classical Ukrainian Etoile Ballet deltar i turnéer runt världens största scener.

Turnén presenteras av den norska organisationen "Kultur for Folket" för att stödja ukrainsk klassisk balettkonst och ukrainska artister som inte har möjlighet att uppträda i sitt hemland. Turnén äger rum i november och december i Norge, Sverige och Danmark.

Rekommenderas för en publik över 5 år.

Om föreställningen

Observera att musiken är förinspelad och att den framförs från ljudanläggning.

Senast uppdaterat: 2023-11-29