• New York, New York

New York, New York

Låt dig svepas med på en nostalgisk tidsresa. I konserten New York, New York bjuds det på eviga klassiker från ”The Great American Songbook” av bland andra George Gershwin och Cole Porter. Under kvällen framför John Lundvik och Frida Öhrn handplockade guldkorn från denna låtskatt tillsammans med Malmö SymfoniOrkester.  

Välkommen till en smäktande, ljuv och nostalgisk kväll i vår konsertsal! Här kan du luta dig tillbaka i stolen och låta dig omslutas av tidlösa låtar som storheter som Frank Sinatra och Ella Fitzgerald sjöng en gång i tiden. Det blir även musik från film och musikaler, samt låtar från senare tid som också kvalar in i ”The Great American Songbook” – den kanon av sångskatt som gått från generation till generation.  

Låtarna framförs av John Lundvik och Frida Öhrn – två artister som gjort sig kända för sina fantastiska röster. Malmö SymfoniOrkester bjuder på en mäktig inramning till musiken, och orkestern leds kvällen till ära av dirigent Anders Berglund. 

3-4 oktober 2024
Konsertsalen
ca 2 timmar inkl. paus
295-495 kronor
13 år
Malmö Live Konserthus

Medverkande

Malmö SymfoniOrkester
Malmö SymfoniOrkester (MSO) är en av Sveriges ledande symfoniorkestrar med hög internationell nivå och en bred klassisk orkesterrepertoar men även en stark förankring i nutida repertoar med beställningsverk av vår tids ledande tonsättare.Läs mer
Anders Berglund
Anders Berglund är en av våra mest folkkära musikpersonligheter, känd från otaliga Melodifestivaler och tv-klassikern Så ska det låta. Karriären spänner över ett stort antal genrer – teatermusik, pop, rock och storbandsjazz.  Läs mer
Frida Öhrn
Frida Öhrn har den där speciella rösten du inte glömmer i första taget. En röst som sticker ut och fångar dig med sitt nära och lite raspiga sound. Genom åren har hon samarbetat med några av Sveriges främsta musiker i olika framgångsrika konstellationer. Bland annat med Bo Sundström där de tillsammans tolkade Pär Lagerkvist tonsatta dikter på skivan ”Den Lyckliges väg”. I juni 2020 släppte Frida den populära covern på Roxettes låt ”Fading Like A Flower”.Läs mer
John Lundvik
En av Sveriges bästa röster, artist, låtskrivare, programledare samt vinnare av både Melodifestivalen (år 2019 med låten Too late for love) och Let’s Dance. John Lundvik har med åren blivit folklig.

Om ”The Great American Songbook”

På slutet av 1800-talet och in på 1900-talet växte det fram ett kvarter fram på West 28th Street i New York som fick smeknamnet Tin Pan Alley. Här huserade musikförlag dit kompositörer och textförfattare kom för att spela upp och sälja sina låtar. Hit kom blivande storheter som George Gershwin, Harold Arlen, Irving Berlin, Dorothy Fields, Richard Rogers, Cole Porter - listan kan bli hur lång som helst. Det här anses vara vaggan för ”The Great American Songbook”.  

Till en början var det vaudevillesångare som behövde material till sin kommande föreställning men så småningom utvecklades verksamheten till teater, musikal och filmmusik och allmänt populära låtar. Vissa anser att eran varade mellan 1920-1960 men allmänt hävdas att sångboken fylls på varje decennium. Bland mer moderna kompositörer kan nämnas Neil Sedaka, Stephen Sondheim, Burt Bacharach, Carole King, Joni Mitchell, Paul Simon, Billy Joel och James Taylor - listan blir lång även här.  

Pausservering & barer

Young man enjoys a drink during the interval at Malmö Live Concert Hall

Njut av Malmö Lives räksmörgås, eller något annat gott i pausen. När du förbokar pausservering ser vi till att maten är färdig och uppdukad på plats. Information om mat- och dryckesbokning publiceras löpande. 

LÄS MER OM PAUSSERVERING

Senast uppdaterat: 2024-07-09