Nalles julstämning 2021

11 - 12 dec 2021
Konsertsalen
ca 50 minuter
Rekommenderat från 4-7 år
Malmö Live Konserthus

I år vill Nalle verkligen att julen ska bli sådär vacker och skimrande som den ska vara.

Han har startat förberedelserna i god tid och har bjudit in några gäster som ska hjälpa till; en massa sångare och till och med ett helt luciatåg!Hela orkestern är beredd att hjälpa till så att stämningen blir på topp. Kom och njut med Nalle inför julen – massor med härliga julmelodier och en och annan överraskning ligger och väntar under granen. Välkomna!

Medverkande

Malmö SymfoniOrkester
Malmö SymfoniOrkester (MSO) grundades 1925 och består av ca 90 heltidsanställda yrkesmusiker från nästan 20 länder. Orkestern är stolt bärare av den traditionella symfoniska repertoaren, men strävar också efter att föra den symfoniska musiken framåt
Alexander Hanson dirigent
Musikerbanan började med studier på trumpet vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm. Sin dirigentutbildning fick han vid den världsberömda Sibeliusakademin i Helsingfors där han med högsta betyg utexaminerades av professor Leif Segerstam år 2004. Studier bedrevs där även med Atso Almila & Jorma Panula. Alexander Hanson är en ofta återkommande gästdirigent hos de flesta framstående orkestrarna i Norden. År 2005 - 2012 verkade han som chefdirigent och konstnärlig ledare för Göteborg Wind Orchestra. År 2014 - 2016 verkade han som konstnärlig ledare och chefdirigent för Försvarets Musikkår, Nord-Norge. Sedan 2018 är Alexander Hanson Musikdirektör (Chefdirigent/Konstnärlig ledare) vid Marinens Musikkår i Karlskrona.
Märta Lundin skådespelare
Märta Lundin upptäckte kärleken till teatern när hon som barn medverkade i Shakespeares "En midsommarnattsdröm" i skogarna utanför Forshaga, Värmland. Efter studier på Skara Skolscen, Göteborgs Universitet och Plymouth University tog Märta sin kandidatexamen i skådespeleri vid Malmö Teaterhögskola år 2010. Sedan dess har hon frilansat i regionen och synts i scenkonstföreställningar av bl.a. Malmö Dockteater, Teater 23 och Malmö Stadsteater.
Carl Ackerfeldt baryton
Efter avslutade sångstudier vid Operahögskolan i Stockholm 2009 etablerade sig Carl Ackerfeldt snabbt som en av landets mest engagerade lyriska barytoner, med de ledande nordiska operahusen som samarbetspartners. Åren strax efter sin utbildning framträdde han vid Folkoperan i Stockholm samt vid operahus både i Sverige och Tyskland. Engagerad av Kungliga Operan under ledning av Lawrence Renes tolkade han 2013 framgångsrikt rollen som Papageno i Mozarts Trollflöjten. Samma roll sjöng han på Malmö Opera med Leif Segerstam, Drottningholmsteatern med Daniel Harding och i ett gästframträdande vid Den Norske Opera. Ackerfeldt är flitigt anlitad också som oratorie- och passionssångare.

Bra att veta om konserten

Konserten ingår i en konsertserie

Den här konserten ingår i konsertseriern Nalleserien. Klicka här för att läsa mer om våra konsertserier.

Senast uppdaterat: 2021-10-01