MVH LIVE

31 mars 2023
Kuben
ca 2 timmar 20 min inkl. paus
MVH & 040 LIVE
Fre 31 Mar 19:00 Passerat
250 kronor

MVH LIVE

Artisten och textförfattaren Mattis är initiativtagare och arrangör till det nya konsert-konceptet MVH LIVE. Ideén föddes ur en vilja att kasta ljus på unga svenska textförfattare. 

 

Under MVH LIVE uppträder fyra akter, alla med en unik röst och en stark förankring i textförfattandet. Fyra olika artister musikaliskt, men med en röd tråd som förenar dom genom språk och berättande. Den 31a mars delar Inomi, Venus, Nathalie och Mattis scen på konserthusets scen Kuben. Alla artister uppträder med support av liveband. Under kvällen spelar även Amira Brown skivor och efter konsert går festen vidare till restaurang BISe i Malmö. 

 

Kvällen arrangeras av Mvh Inspelningar och Malmö Live med stöd av Kulturrådet och Aloaded. 

 

LINE UP

Inomi
Producenten- och låtskrivaren INOMI har länge funnits på den svenska musikkartan. Han har producerat för både stora svenska och internationella namn. 2022 gjorde producenten artist-debut. Vi fick för första gången höra hans egna röst, på hans briljanta produktioner och hyllningarna lät inte vänta på sig. Både kritiker och lyssnare har lovordat honom och den 31a mars 2023 gör han sin första Malmöspelning.
Venus
Som dotter till iranska föräldrar, tillbringade Venus Rami de första åren av sitt liv på den svenska västkusten och lyssnade på Gogoosh och Timbaland. Hon sjöng gamla persiska sånger, såg opera på public service-kanaler och skrev ramsor till barnen i grannskapet som de kunde sjunga tillsammans.  När hon tillbringade sin tonårstid i Stockholm, förankrad i undergroundmusiken och queerscenen, sög hon in influenser från all musik hon upptäckte och älskade. Samtida RnB, hyper-popish produktioner, 2000-talets stämningsfulla indie och future bass, är alla närvarande i hennes musik som skapas helt av henne själv och en tajt grupp av nära och kära.
Mattis
I en värld där alla försöker vara mer, djärvare och skrika högre för att bli hörda – tar Mattis oss med på en innerlig resa som påminner oss om kraften i det finstilta. Texter om längtan, vilsenhet och relationer varvas med genomtänkta vardagsbetraktelser över otraditionella beats. Mattis släppte sitt hyllade debutalbum “Ett tag till” 2020 och den 24 mars 2023, albumet “Numer”.
Nathalie
Nathalie är ordhantverkaren från Dikanäs i Västerbottens inland som singeldebuterade med popexplosionen "Hela tiden" för två vintrar sedan. Sedan det släppet har hon bland annat supportat Frida Hyvönen och tilldelats kulturnämndens rese- och kulturstipendium för sin kärlek till ord, sitt melodispråk och för att hon genom sin musik öppenhjärtigt berättat om hur det är att förlora ett syskon.
Senast uppdaterat: 2023-01-30