MSO feat. Angélique Kidjo

19 oktober 2023
Konsertsalen
1 timme 20 minuter (ingen paus)
Malmö Live Konserthus
Tors 19 Okt 19:00 Passerat
Fre 20 Okt 19:00 Passerat
195-595 kronor
Angelique Kidjo är en del av Malmö Folkfestival på Malmö Live, hösten 2023
© Sofia and Mauro

MSO feat. Angélique Kidjo

Vi är väldigt stolta över att flerfaldigt prisbelönta världsstjärnan Angélique Kidjo kommer till Malmö Live. I oktober intar hon Konsertsalen tillsammans med Malmö SymfoniOrkester under ledning av Gast Waltzing, som en del av Malmö Folk Festival. Med sin oerhörda musikaliska bredd och samhällsengagemang har Angélique Kidjo berört människor över hela världen. Vi vågar lova en konsert som lär stanna kvar länge i hjärtat.  

Angélique Kidjo slog igenom som 20-åring på 1980-talet i hemlandet Benin i Västafrika. Sedan dess har hon gett ut 16 album, blivit uppmärksammad och hyllad världen över och har mottagit flera prestigefyllda priser. Hon har bland annat tilldelats fem Grammys och är en av 2023 års mottagare av Polarpriset. Angélique Kidjo är inget mindre än en världsstjärna som når ut både brett och stort med en ständigt växande publik. I oktober ger hon en efterlängtad konsert på Malmö Live.  

Angélique Kidjo har skapat ett eget musikaliskt universum med sin unika stil, där hon blandar både genrer och språk. Hon växlar mellan att sjunga på engelska, franska och de västafrikanska språken yoruba, fon och goun. Stilmässigt rör hon sig eklektiskt mellan bland annat afropop, hip-hop, afrobeat och dancehall. Angélique Kidjo är känd för sin starka scennärvaro och att ta del av en av hennes konserter är en upplevelse utöver det vanliga.  

Konserten på Malmö Live utgår från Angélique Kidjos album Sings, och är en del av hennes turné till konserthus världen över. Missa inte detta intima möte mellan Angélique Kidjo och Malmö SymfoniOrkester under ledning av Gast Waltzing. 

Konserten är en del av Malmö Folk Festival.  

Medverkande

Malmö SymfoniOrkester
Malmö SymfoniOrkester (MSO) är en av Sveriges ledande symfoniorkestrar med hög internationell nivå och en bred klassisk orkesterrepertoar men även en stark förankring i nutida repertoar med beställningsverk av vår tids ledande tonsättare.Läs mer
Angélique Kidjo
Angélique Kidjo föddes i Benin och har sedan debuten på 1980-talet mött en enorm framgång. Time Magazine har kallat henne "Afrikas främsta diva" och utsåg henne 2021 till en av de 100 mest inflytelserika personerna i världen. BBC har tagit med henne på sin lista över kontinentens 50 mest ikoniska figurer. 2011 listade The Guardian henne som en av deras topp 100 mest inspirerande kvinnor i världen. 2023 tilldelades hon det prestigefyllda Polarpriset. Läs mer
Gast Waltzing Dirigent

Malmö Folk Festival

Malmö Folk Festival 2023

Malmö Folk Festival

Den 19-22 oktober 2023 fylls vår stad av folk- och världsmusik i samband med Malmö Folk Festival. Du kan ta del av programmet både här på Malmö Live och på flera andra platser runtom i Malmö. Varmt välkommen till fyra maxade dagar med sväng, nerv och värme! 

Klicka här för att läsa mer om festivalen

Senast uppdaterat: 2023-06-27