Mother - Rufus Wainwright & Martha Wainwright

13 & 14 augusti 2021
Konsertsalen
1 timme 10 minuter
Från 13 år
Malmö Live Konserthus
Fre 13 Aug 18:00 Passerat
Fre 13 Aug 21:00 Passerat
Lör 14 Aug 18:00 Passerat
Lör 14 Aug 21:00 Passerat
750 SEK

De ikoniska artisterna Rufus Wainwright och Martha Wainwright kommer till Malmö Live Konserthus för att framföra den unika konserten Mother – inspirerad av deras legendariska mor musikern Kate McGarrigle. Tillsammans med pianisten Laurence Bekk-Day bjuder de på klassiska låtar om moderskap, så som Gounods Ave Maria, Freddie Mercurys Bohemian Rhapsody och John Lennons Mother.

Denna exklusiva hyllningskonsert har tidigare enbart framförts på unika platser som Katedralen i St. Denis utanför Paris och Elbphilharmonie i Hamburg. Då berördes publiken djupt av den kraftfulla och känslomässiga återgivningen av dessa låtar. Vi är därmed mycket glada över att nu få välkomna er till en minnesvärd och unik kväll med Martha, Rufus och Laurence i Konsertsalen på Malmö Live.

Rufus, som är en av de största kompositörerna och vokalisterna i sin generation, med kompositioner som spänner över både pop och klassiska genrer säger följande:

– Att sjunga med min syster Martha är nog det som är mest naturligt för mig. Vi vet instinktivt vad den andra kommer att göra och vi är väldigt olika sångare, men på något sätt passar våra röster perfekt ihop. Vi lärde oss allt om musik och sång av vår kära mor Kate. När vi blev inbjudna till katedralen i St. Denis där de franska kungligheterna begravdes var det uppenbart att vi borde skapa ett program inspirerat av mödrar, moderskap och av vår kära mamma Kate. Kate älskade att höra Martha och mig sjunga tillsammans precis som hon sjöng med sitt syskon Anna. Kate gick tyvärr bort innan vi gjorde den här konserten, men hon finns med oss överallt och vi hoppas att hon lyssnar från ovan och ler ner mot oss.

- Nu öppnar vi äntligen upp Malmö Live igen, och vi kunde inte gjort det med något bättre än Rufus Wainwright och Martha Wainwright. Vi har velat få hit dessa artister länge, så därför känns det underbart att det blev just dem, säger Karin Karlsson, programchef Malmö Live Konserthus.

Enligt Corona-restriktionerna har vi för tillfället onumrerade platser och placerar ut er i salongen i turordning med goda avstånd. 
 

Senast uppdaterat: 2021-10-12