• Hög Sjö i meditationskonsert på Malmö Live

Meditationskonsert med Hög Sjö

Unik meditativ upplevelse med Patrik Bergers experimentella projekt Hög Sjö. Lägg dig tillrätta på din yogamatta, vänd blicken inåt, fokusera på själen och låt dig svepas med i den sagolikt skeva och svävande musiken som improviseras fram unikt för publiken. Innan konserten serveras det grönt te för en stilla start.  

Meditationskonserterna är tillbaka – en efterlängtad upplevelse för dig som vill vända blicken inåt och fokusera på själen med hjälp av musikens makt. Denna gång är vår musikaliska guide Patrik Bergers experimentella, skeva och svävande projekt Hög Sjö. I Hög Sjö återvänder Patrik Berger till sina proggrötter tillsammans med Jonas Pettersson, och under konserten kommer han att improvisera fram musiken specifikt för publiken i Kuben.  
 
Patrik Berger är låtskrivare och producent som vanligtvis jobbar med att skriva musik till bland andra Taylor Swift och Lana del Rey. Han driver även skivbolaget <1000 tillsammans med Markus Krunegård och John Gadnert. Hög Sjö är Patrik Bergers första soloprojekt och i den här meditationskonserten finns det möjlighet att uppleva en annan sida av hans musikaliska palett.  

Patrik Berger om sin nya musikaliska riktning:  

”På Fyrisån är det aldrig hög sjö, men där låg jag som barn på en flotte. Det var sommar och jag drev mot oceanen. Eller reningsverket. Drömde att verkligheten skulle vara mera som en dröm och drömmarna mera verkliga. Hög sjö suddar i kontrasterna.” 

4 oktober 2024
Kuben
ca 1 timme 30 min (ingen paus)
245 kronor
13 år
Malmö Live Konserthus
Fre 4 Okt 17:30 Slutsålt

Medverkande

Patrik Berger 
Patrik Berger är låtskrivare och producent som har skrivit och producerat musik till en mängd både svenska och internationella artister. Han står bland annat bakom låtar som ”Dancing on my own” med Robyn och ”I love it” med Icona Pop, men har även skrivit och producerat låtar till bland andra Taylor Swift, Bleachers, Bruce Springsteen, CharLIe XCX, Lana Del Rey, Refused, Iris Viljanen och många fler. Han driver även skivbolaget <1000 tillsammans med Markus Krunegård och John Gadnert. 2022 kom Patrik Bergers soloprojekt och album Hög Sjö, där han utforskar sin experimentella musikaliska palett.
Jonas Pettersson
Jonas Pettersson är musiker, psykolog, och sökare. Efter att ha tillbringat tonåren i replokalskällare, 20-årsåldern kämpandes i popindustrin, och större delen av 30-årsåldern i terapeutstolen utforskar han nu den läkande potentialen hos ljud och musik, samtidigt som han blåser nytt liv i sitt låtskrivande. Grundklang är plattformen där han strävar efter att knyta ihop alla bitarna, med det övergripande målet att bli mer och mer sig själv.

Praktisk information

Meditationskonserten äger rum i vår konsertsal Kuben, där musiken kommer att fylla rummet samtidigt som besökarna vaggas in i ett meditativt lugn. Det går bra att ta med sin egen yogamatta och kudde. Om du har svårt att sitta på golvet kan vi erbjuda en stol längre bak i salen. Kuben öppnar en halvtimma innan konsertstart för att välkomna deltagarna in i en stunds frivillig tystnad innan konserten börjar. Varmt välkommen till en rofylld stund på Malmö Live Konserthus! 

Senast uppdaterat: 2024-07-04