Måndagsmusiken Monday Night Big Band & Petra Ahlmark: Brazilian Night!

9 maj 2022
Kuben
ca 2 timmar inkl. paus
Från 13 år
Malmö Live Konserthus i samarbete med Monday Night Big Band
150 kr

Denna afton reser vi till Brasilien med hjälp av Bossa Novans rytmer och som vår reseguide har vi Sveriges mesta och bästa Bossa Nova-ciceron i sångerskan och gitarristen Petra Ahlmark! 

Ingen svensk har satt sig in i och spelat Bossa Nova så mycket som Petra och när Sveriges Radios P2 för några år sedan gjorde en dokumentär om Bossa Nova, så åkte de såklart hem till Petra för en intervju! Petra är bland Bossa Nova-kännarna mest känd för sin solokonsert ”A Tribute To João Gilberto” där hon ensam sjunger enbart ackompanjerad av sin gitarr. Idag får vi höra henne med ett storband med flera arrangemang specialskrivna för Petra. Varmt välkomna till en musikalisk resa som för oss till Brasilien med den storslagna naturen, de turbulenta stadsdelarna, människorna, språket och sandstränderna. 

Helt enkelt, 60-talets Bossa Nova Sound…

Monday Night Big Band

Monday Night Big Band (MNBB) bildades 1988 av jazzmusikern och kompositören Jörgen Nilsson som en hyllning till trumpetaren och arrangören Thad Jones och består av den yppersta eliten professionella jazzmusiker i regionen.

Bandet har sedan starten bjudit på mer än 1000 konserter. Turnéer har gjorts i Danmark, Frankrike, Norge, Italien, Tyskland och USA. MNBB har givit konserter på bland annat anrika Village Vanguard och Carnegie Hall i New York under temat ”Swedish Jazz Salutes USA”.

Nu intar storbandet Malmö Lives Måndagsmusikscen tillsammans med gästartister, som vi meddelar inom kort.

Senast uppdaterat: 2021-12-06