Måndagsmusiken Monday Night Big Band & Isabella Lundgren

28 mars 2022
Kuben
ca 2 timmar inkl. paus
Från 13 år
Malmö Live Konserthus i samarbete med Monday Night Big Band
150 kr

Monday Night Big Band är glada att få den fantastiska sångerskan Isabella Lundgren som gäst! Isabella räknas ju som en av de främsta jazzsångerskor Sverige har och direkt när man hör henne förstår man varför! 

Har man aldrig hört henne så kan man ändå förstå hennes storhet bara av att se alla de utmärkelser hon har fått. Eller vad sägs om: Orkesterjournalens ”Gyllene Skiva” 2015, en ”Jazzkatt” som årets musiker samma år, Monica Zetterlund-stipendiet, STIM-stipendiet, Louis Armstrong-stipendiet, Anita O´Day-stipendiet, Gustaf Fröding-stipendiet mm, mm. Dessutom är nog Isabella den första måndags-gäst som vi haft som har Sommarpratat i Radio!! Men som sagt… Allt det med priser och utmärkelser glömmer man när man hör henne sjunga! Varmt välkomna till en, som vi tror, oförglömlig måndagskonsert!

Monday Night Big Band

Monday Night Big Band (MNBB) bildades 1988 av jazzmusikern och kompositören Jörgen Nilsson som en hyllning till trumpetaren och arrangören Thad Jones och består av den yppersta eliten professionella jazzmusiker i regionen.

Bandet har sedan starten bjudit på mer än 1000 konserter. Turnéer har gjorts i Danmark, Frankrike, Norge, Italien, Tyskland och USA. MNBB har givit konserter på bland annat anrika Village Vanguard och Carnegie Hall i New York under temat ”Swedish Jazz Salutes USA”.

Nu intar storbandet Malmö Lives Måndagsmusikscen tillsammans med gästartister, som vi meddelar inom kort.

 

Senast uppdaterat: 2021-12-06