Måndagsmusiken: Eydís Evensen

10 oktober 2022
Kuben
1 timme 15 minuter (ingen paus)
Malmö live konserthus
Mån 10 Okt 20:00 Passerat
150 kronor

Varmt välkommen till kvällens upplaga av Måndagsmusiken. Under konserten får vi får uppleva Eydís Evensen i ett unikt musikaliskt möte tillsammans med en stråkkvartett med musiker från Malmö SymfoniOrkester.

 

Få artister kan så enkelt fånga känslor av glädje, sorg och förtvivlan som Eydís Evensen
Wonderland Magazine ​

Eydís Evensen hittar musikaliska uttryck för den vördnad hon känner när hon stirrar ut över naturens vidd. Bylur, pianistens fascinerande debutalbum, är en lugnande samtida klassisk dagbok från hennes liv hittills, som har fått sitt namn från det isländska ordet för "snöstorm". Hon valde den titeln av goda skäl. "Alla dessa låtar är ögonblick från mitt liv", säger hon. "Så många upp- och nedgångar. All min glädje, mörker, lycka, sorg och melankoli." En snöstorm innehåller massor: det finns kaos och motgångar för dem, men också skönhet och bräcklighet. Detsamma kan sägas om detta känslomässigt eklektiska album: ett förtrollande flyt av rörande pianomelodier och ömma strängar från en naturkraft ny talang. 

Inspirerad av Philip Glass, Jóhann Jóhannsson, Thom Yorke och all musik där du kan känna känslan bakom tonerna ser Evensen framåt. "Jag hade ingen vision för albumet som tog mig och min karriär till en specifik plats. Jag ville bara ha det som ett dokument över mitt liv hittills. Det är den största belöningen för mig, säger hon. Liveshower är en sak hon ser fram emot att fördjupa sig ytterligare i och ny musik är redan i horisonten. Eydís Evensen resa har bara börjat. 

Senast uppdaterat: 2022-09-29