Måndagsmusiken: MNBB & Jan Lundgren

30 januari 2023
Kuben
ca 2 timmar inkl. paus
Malmö live konserthus
Mån 30 Jan 20:00 Passerat
150 kronor

MNBB & Jan Lundgren

Vi är oerhört glada över att återse en gammal vän och medlem i bandet som årets första gäst, nämligen pianisten Jan Lundgren!

Jan Lundgren torde vara bekant för de flesta, men om det mot förmodan finns någon som missat denna klart lysande stjärna på den svenska jazzhimlen så kan vi nämna att han verkligen har spelat med alla!


Vad sägs om Arne Domnerus, Putte Wickman, Bernt Rosengren…. Eller internationella stjärnor som saxofonisterna Benny Golson och Johnny Griffin eller sångarna Mark Murphy och Stacey Kent?


Redan 1994 släppte Jan sin första skiva, och har sedan dess spelat in över 50 skivor i eget namn!! Många av dessa har dessutom vunnit priser och Jan har ständigt nya projekt och idéer på gång.
När Jan började studera vid Musikhögskolan i Malmö kom han direkt med i Monday NightBig Band och satt på pianopallen i bandet i många år!
Det är med stor glädje vi återser honom som gäst i hans gamla band.

Medverkande

Monday Night Big Band
Monday Night Big Band (MNBB) bildades 1988 av jazzmusikern och kompositören Jörgen Nilsson som en hyllning till trumpetaren och arrangören Thad Jones och består av den yppersta eliten professionella jazzmusiker i regionen. Bandet har sedan starten bjudit på mer än 1000 konserter. Turnéer har gjorts i Danmark, Frankrike, Norge, Italien, Tyskland och USA. MNBB har givit konserter på bland annat anrika Village Vanguard och Carnegie Hall i New York under temat ”Swedish Jazz Salutes USA”.
Jan Lundgren

Tid: 30 januari 2023, konsertstart kl 20.00, Dörrarna öppnas kl 19.30
Plats: Kuben, Malmö Live, Dag Hammarskjölds torg 4, Malmö
Pris: 150 kr, studerande: 80 kr

Senast uppdaterat: 2023-01-26