Malmöiter: Medi Möter Waileth & Bardon

11 juni 2022
Kanalscenen
1 timme
Malmö Live Konserthus
Lör 11 Jun 20:00 Passerat
Fri entré
Medi, Elin Waileth, Emelie Bardon

Medi är slagverkaren/trummisen Emeli Ek och saxofonisten/klarinettisten Ida Karlsson Wretling. Duon har spelat tillsammans sedan 2007. Medi påstår att allt kan bli musik och med egna spelstilen “Friformsrörelsejazz” spelar de på allt som kommer i deras väg. Konserten är en blandning av improvisation i stunden och Medis och gästernas låtar i nya versioner. Det kommer växla mellan rörigt, rörligt, innerligt och intensivt. Hjärtligt välkomna på möte utan dagordning!

Waileth & Bardon är en Malmöbaserad dansduo som arbetar med dansimprovisation på feministisk grund. Europeisk nutida dans vävs ihop med influenser från vitt skilda håll.

Musiken är en danspartner. Rummet är en ständig källa till intryck. Genom instrålning blir mötet mellan dansare och publik verkligt. Duon består av Elin Waileth och Emelie Bardon, tillsammans har de drivit Moderna dansstudion i Malmö och genomfört flertalet samarbetsprojekt, senast improvisationsprojektet Second Thought. De är också aktuella med barnföreställningen Vem Är Arg?

Malmöiter
I vår tar vi succéserien Malmöiter vidare med nya spännande samarbetspartners. Välkommen till att utforska musikens och konstens universella språk på Malmö Live tillsammans med jazzduon Medi och deras inspirerande gäster. Konserterna har alla fri entré och passar nyfikna Malmöiter från stadens alla hörn.  

Konsertserien stöttas av Musikverket och är ett samarbete mellan Medi och Malmö Live, en del av Malmöiter.

Senast uppdaterat: 2022-04-28