Malmöiter: Medi Möter Lisa Ullén & Michala Østergaard-Nielsen

5 mars 2022
Living Room
1 timme
Malmö Live Konserthus
Lör 5 Mar 20:00
Fri entré

Medi är slagverkaren/trummisen Emeli Ek och saxofonisten/klarinettisten Ida Karlsson Wretling. Duon har spelat tillsammans sedan 2007. Medi påstår att allt kan bli musik och med egna spelstilen “Friformsrörelsejazz” spelar de på allt som kommer i deras väg. Konserten är en blandning av improvisation i stunden och Medis och gästernas låtar i nya versioner. Det kommer växla mellan rörigt, rörligt, innerligt och intensivt. Hjärtligt välkomna på möte utan dagordning!

Denna kväll möter Medi Lisa Ullén och Michala Østergaard-Nielsen

Lisa Ullén är Pianist och kompositör, född i Seoul, Korea, uppvuxen i Örnsköldsvik. Studerat vid kungliga musikhögskolan i Stockholm, med fördjupade jazzstudier vid Chapel Hill i North Carolina, USA, samt studier vid Elektronmusikstudion EMS i Stockholm och Kungliga Konsthögskolan/STdH (numera SKH). Hon turnerar internationellt, såväl solo som i ett flertal grupper. Hennes musik har blivit presenterad på flera internationella festivaler och i radio och tv, och hon har gett ut ett tjugotal skivor i eget namn. 2018 mottog hon P2 Jazz radions pris som årets kompositör, och 2019 mottog hennes soloverk Piano works Manifestpriset i kategorin Jazz. 

Michala Østergaard-Nielsen är en mycket intressant musiker med en personlig röst på den nordiska musikscen i dag. Hon beskrivs ha "ett nästan zenbuddhistiskt förhållande till trumspel, improvisation och musik," och hon utforskar trummorna både som ett rytminstrument och som ett klanginstrument med stor sensitivitet och närvaro. 2018 fick Michala Østergaard-Nielsen utmärkelsen "Jazzkannan", som går till musiker för nydanande insatser inom jazzmusiken: "Årets jazzkanna går till en spirituell och lyhörd kompositör och musiker, vars universum är fyllt av poetiska vibrationer som leder till ögonblicklig kärlek."

Malmöiter
I vår tar vi succéserien Malmöiter vidare med nya spännande samarbetspartners. Välkommen till att utforska musikens och konstens universella språk på Malmö Live tillsammans med jazzduon Medi och deras inspirerande gäster. Konserterna har alla fri entré och passar nyfikna Malmöiter från stadens alla hörn.  

Konsertserien stöttas av Musikverket och är ett samarbete mellan Medi och Malmö Live, en del av Malmöiter.

Senast uppdaterat: 2022-01-10