Malmöiter: Medi Möter Josefin Şîlan Karlsson & Yasmine El Baramawy

23 april 2022
Living Room
1 timme
Malmö Live Konserthus
Lör 23 Apr 20:00 Passerat
Fri entré
Medi, Josefin Şîlan Karlsson, Yasmine El Baramawy

Medi är slagverkaren/trummisen Emeli Ek och saxofonisten/klarinettisten Ida Karlsson Wretling. Duon har spelat tillsammans sedan 2007. Medi påstår att allt kan bli musik och med egna spelstilen “Friformsrörelsejazz” spelar de på allt som kommer i deras väg. Konserten är en blandning av improvisation i stunden och Medis och gästernas låtar i nya versioner. Det kommer växla mellan rörigt, rörligt, innerligt och intensivt. Hjärtligt välkomna på möte utan dagordning!

Denna kväll möter Medi scenpoeten Josefin Şîlan och fristadsmusikern Yasmine El Baramawy.

Josefin Şîlan Karlsson har imponerat stort på den svenska poetry slam-scenen. I hennes poesi blandas vardagsliv, humor och allvar med glesbygdsromantik, ordlekar och aktivism. Hon växlar ofta mellan gräsrotsperspektiv och helikopterblick, personligt och allmänmänskligt, mörker och ljus, och tror att det mest intressanta sker i skärpunkterna. Josefin är del av det queerfeministiska poesikollektivet Det Nya Gardet och tvåfaldig SM-mästare i Poetry Slam. Medverkande denna kväll är även Malmö stads fristadsmusiker Yasmine El Baramawy.

Yasmine El Baramawy är en egyptisk musikkompositör, Oud-instrumentalist, ljuddesigner, politisk aktivist och kvinnorättskämpe. Hennes liv i Egypten där förtyck är vardag har varit svårt och en ständig kamp för rätten att verka. Ännu svårare blev det när hon valde att gå ut och berätta om sina upplevelser från massövergreppen mot kvinnor under protesterna 2012. De smärtfulla upplevelserna skildras bland annat i dokumentären A heart that never dies. För fyra veckor sedan kom hon till Malmö för ett tvåårigt stipendiat till 2022.

Malmöiter
I vår tar vi succéserien Malmöiter vidare med nya spännande samarbetspartners. Välkommen till att utforska musikens och konstens universella språk på Malmö Live tillsammans med jazzduon Medi och deras inspirerande gäster. Konserterna har alla fri entré och passar nyfikna Malmöiter från stadens alla hörn.  

Konsertserien stöttas av Musikverket och är ett samarbete mellan Medi och Malmö Live, en del av Malmöiter.

Senast uppdaterat: 2022-03-01