Malmöiter: Medi Möter Jenny Nilsson, Mathias Landaeus  & Inna Zolotova

7 maj 2022
Living Room
1 timme
Malmö Live Konserthus
Lör 7 Maj 20:30 Passerat
Fri entré
Inna Zolotova, Mathias Landaeus, Jenny Nilsson, Medi

Medi är slagverkaren/trummisen Emeli Ek och saxofonisten/klarinettisten Ida Karlsson Wretling. Duon har spelat tillsammans sedan 2007. Medi påstår att allt kan bli musik och med egna spelstilen “Friformsrörelsejazz” spelar de på allt som kommer i deras väg. Konserten är en blandning av improvisation i stunden och Medis och gästernas låtar i nya versioner. Det kommer växla mellan rörigt, rörligt, innerligt och intensivt. Hjärtligt välkomna på möte utan dagordning!

Medi möter sångerskan Jenny Nilsson, pianisten Mathias Landaeus och dansaren Inna Zolotova.

Jenny Nilsson är sångerska, scenkonstnär, liveloopingartist och kompositör bosatt i Malmö. Hon skapar musik och ljudlandskap med hjälp av röst, loopar, samplingar och effekter. Musiken rör sig över genregränser och är både lekfull  och innerlig på samma gång. I soloprojektet Jenny Nilsson One Woman Orchestra står hon ensam på scenen och skapar låtar och soundscapes med hjälp av livelooping. Hon skriver också musik till nycirkus, teater och dans, där hon ofta medverkar som både livemusiker och cirkusartist, skådespelare eller dansare. Jenny är också  medlem i det experimentella folkpopbandet Cure-a-Phoia (SE/NO) och det multikonstnärliga scenkonstkollektivet Lur (SE/DK/DE). Just nu är hon mitt i processen med att producera sitt debutsoloalbum.

Mathias Landaeus är en notoriskt lekfull pianist som har släppt mer än femton album som bandledare. På 1990-talet bodde han i New York, där han bland annat studerade med Jaki Byard och Richie Beirach. Efter att ha återvänt till Sverige blev han en viktig person på Stockholms jazzscen. Förutom sitt inspirerande arbete som kompositör och musiker har han haft en avgörande roll i musiklivet genom att starta livescener som det inflytelserika Glenn Miller Café i Stockholm och på senare tid klubben Underground i södra Sverige. Hans lyriska spel och originella udda stil har gett honom ett rykte som en av de mest spännande pianisterna i Sverige.

Inna Zolotova är streetdansare. Mina favoritstilar är hiphop, waacking och afrofusion. Dans för henne är ett sätt att uttrycka sina känslor genom samspel mellan musiken och kroppen. Varför just streetdans? För att det finns inga ramar och inga regler, bara frihet.

Malmöiter
I vår tar vi succéserien Malmöiter vidare med nya spännande samarbetspartners. Välkommen till att utforska musikens och konstens universella språk på Malmö Live tillsammans med jazzduon Medi och deras inspirerande gäster. Konserterna har alla fri entré och passar nyfikna Malmöiter från stadens alla hörn.  
 

Konsertserien stöttas av Musikverket och är ett samarbete mellan Medi och Malmö Live, en del av Malmöiter.

 

Senast uppdaterat: 2022-03-03