Malmöiter: Medi Möter Elin Forkelid

9 april 2022
Living Room
1 timme
Malmö Live Konserthus
Lör 9 Apr 20:00
Fri entré

Medi är slagverkaren/trummisen Emeli Ek och saxofonisten/klarinettisten Ida Karlsson Wretling. Duon har spelat tillsammans sedan 2007. Medi påstår att allt kan bli musik och med egna spelstilen “Friformsrörelsejazz” spelar de på allt som kommer i deras väg. Konserten är en blandning av improvisation i stunden och Medis och gästernas låtar i nya versioner. Det kommer växla mellan rörigt, rörligt, innerligt och intensivt. Hjärtligt välkomna på möte utan dagordning!

Elin Forkelid är saxofonist och har i media omnämnts som ”fenomen”. Sedan genombrottet 2009 har priser och utmärkelser haglat över henne.

Hennes expressivt kraftfulla, likväl vackert sköra saxofonspel verkar inte lämna någon oberörd. Elin är verksam som frilansande musiker och har hörts tillsammans med diverse olika projekt och grupper, som kvartetten PACE, Mats Gustafssons 30-personers band FIRE! ORCHESTRA, Anna Högberg Attack, Sofie Livebrant Kvartett och barnjazzgruppen Musikfamiljen. Hon är också en aktiv och uppskattad kompositör och har skrivit mycket till egna bandet Elin Larsson Group. För närvarande skriver hon främst för kvartetten SOL SOL (David Stackenäs gitarr, Mauritz Agnas bas, Anna Lund trummor) som släppte debutalbumet Unaccustomed Soil våren 2019. 

Malmöiter
I vår tar vi succéserien Malmöiter vidare med nya spännande samarbetspartners. Välkommen till att utforska musikens och konstens universella språk på Malmö Live tillsammans med jazzduon Medi och deras inspirerande gäster. Konserterna har alla fri entré och passar nyfikna Malmöiter från stadens alla hörn.  

Konsertserien stöttas av Musikverket och är ett samarbete mellan Medi och Malmö Live, en del av Malmöiter.

Senast uppdaterat: 2022-01-10