Malmöiter: Living Room Drums and beats - Reagan Odour Nyachieng´a & DJ Alexis

1 oktober 2022
Living Room
ca 1 timme
Malmö live konserthus
Lör 1 Okt 20:00 Passerat
Fri entré
Dj Alexis, Reagan Oduor Nyachieng'a, Teta Diana
Dj Alexis, Reagan Oduor Nyachieng'a och Teta Diana

Denna kväll bjuds det på ett unikt musikaliskt möte mellan den kenyanska slagverkaren Reagan Oduor Nyachieng'a som spelar östafrikansk musik och DJ Alexis. På scenen i Living room blandas Reagans organiska ljud, rytm och känsla med DJ Alexis beats till en förtrollande mix som får dig att dansa!

Reagan Oduor Nyachieng'a är en kenyansk slagverkare som specialiserat sig på traditionell östafrikansk musik. Han flyttade till Sverige 2018 och har spelat sedan tio års ålder. Vidare använder han traditionell musik för att främja kultur, dialog och fredlig samexistens i samhället. DJ Alexis har sedan början av 2000-talet arrangerat och levererat beats och euforiska dansgolv till de flesta kulturscener i Malmö.

Den rwandiska sångerskan och musikkompositören Teta Diana kurerar årets Malmöiter tillsammans med Malmö Lives producent Emma Bolin.

Om Teta Diana
Teta Diana är en rwandisk sångerska och musikkompositör som blandar sitt modersmål Kinyarwanda med engelska och swahili. Teta är etablerad i Rwanda och har uppträtt på musikfestivaler i många delar av världen. Dessa inkluderar Kigali-Up musikfestival i Rwanda, FESPAM i Kongo Brazzaville, NEF forum i Senegal och Têtes-à-têtes festival i Belgien. Hon uppträdde även tillsammans med de afrikanska legenderna Ismaël Lo, Cécile Kayirebwa och Intore Massamba. Teta Diana har släppt två omtyckta album vid namn "iwanyu" och "umugwegwe".

Om konsertserien Malmöiter
Varmt välkommen att njuta av musik, dans och rytm på Malmö Live. Malmöiter lyfter önskad musik vars melodier har rötter från världen- och stadens olika hörn med hela 15 olika nationaliteter som intar scenen. På lördagskvällarna samlas vi och lyssnar på livemusik tillsammans i Living Room och på Kanalscenen på Malmö Live. Alla konserter har fri entré och sker i nära anslutning till hotellets bar med dryck och enklare mat.

Malmöiter ingår i projektet Öppna Malmö som syftar till att skapa en stad för alla.

Senast uppdaterat: 2022-09-29