Malmöiter: Efia Abu & Drömbandet

31 mars 2023
Kanalscenen
ca 1 timme (ingen paus)
Malmö live konserthus
Fre 31 Mar 17:30 Passerat
Fri entré

Malmöiter: Efia Abu & Drömbandet

Efia är Malmöbaserad sångerska och låtskrivare med rötter i norra Skåne och i Ghana. Hon leder publiken på en vandring från mörker mot ljus, från rädsla till kärlek och från uppgivenhet till mod. Efia är en musiker som vill inspirera sina medmänniskor att släppa garden och våga lyssna till sitt hjärta. Med sig på scenen har hon sitt fenomenala band, Drömbandet. Tillsammans tar de med oss på en musikalisk resa från Ghana till Skåne, och bjuder mäktig stämning med autentisk och själfull reggae och soul. 

Den rwandiska sångerskan och musikkompositören Teta Diana kurerar årets Malmöiter tillsammans med Malmö Lives producent Emma Bolin.

Om Teta Diana
Teta Diana är en rwandisk sångerska och musikkompositör som blandar sitt modersmål Kinyarwanda med engelska och swahili. Teta är etablerad i Rwanda och har uppträtt på musikfestivaler i många delar av världen. Dessa inkluderar Kigali-Up musikfestival i Rwanda, FESPAM i Kongo Brazzaville, NEF forum i Senegal och Têtes-à-têtes festival i Belgien. Hon uppträdde även tillsammans med de afrikanska legenderna Ismaël Lo, Cécile Kayirebwa och Intore Massamba. Teta Diana har släppt två omtyckta album vid namn "iwanyu" och "umugwegwe".

Om konsertserien Malmöiter
Varmt välkommen att njuta av musik, dans och rytm på Malmö Live. Malmöiter lyfter önskad musik vars melodier har rötter från världen- och stadens olika hörn. På fredagskvällarna samlas vi och lyssnar på livemusik tillsammans på Kanalscenen på Malmö Live. Alla konserter har fri entré och sker i nära anslutning till hotellets bar med dryck och enklare mat.

Malmöiter ingår i projektet Öppna Malmö som syftar till att skapa en stad för alla.

Medverkande

Efia Abu & Drömbandet
Efia är Malmöbaserad sångerska och låtskrivare med rötter i norra Skåne och i Ghana. Hon leder publiken på en vandring från mörker mot ljus, från rädsla till kärlek och från uppgivenhet till mod. Efia är en musiker som vill inspirera sina medmänniskor att släppa garden och våga lyssna till sitt hjärta. Med sig på scenen har hon sitt fenomenala band, Drömbandet.Läs mer
Teta Diana
Teta Diana är en rwandisk sångerska och musikkompositör som blandar sitt modersmål Kinyarwanda med engelska och swahili. Teta är etablerad i Rwanda och har uppträtt på musikfestivaler i många delar av världen. Läs mer
Senast uppdaterat: 2023-03-09