• Medverkande i Infruset, Själens skrubbsår på Malmöfestivalen

Musiken från Infruset – Själens skrubbsår med Malmö SymfoniOrkester

Möt Malmö SymfoniOrkester och Mando Diaos Björn Dixgård tillsammans med legenden Arja Saijonmaa, Melodifestivalfavoriten Jacqline, som spelas flitigt på radion, och unga talangen Hugo Hybinette Ermedahl under bar himmel på Malmöfestivalen. Malmö SymfoniOrkester ger tillsammans med artisterna en avskalad musikalisk version från den poetiska succéföreställningen Infruset – Själens skrubbsår, som blev en publiksuccé på Malmö Live Konserthus 2022. Festivalpubliken bjuds på en doft av nostalgi med en blandning av melodi inom folk, visa och klassiskt. Det blir vemodigt och storslaget vackert på samma gång! 

Musiken från Infruset- Själens skrubbsår utgår från Mando Diaos hyllade album på svenska med tonsättningar av Gustaf Frödings dikter i samlingen Strövtåg i hembygden. (Låten som 2022 också fick utmärkelsen Svensktoppens bästa låt genom tiderna”). I Låtskatten från produktionen ingår Karin Boyes diktning, Mikis Theodorakis kraftfulla musik och även musik/texter av Björns föräldrar Hans Dixgård och Malin Holmlin. I centrum står Björn Dixgård som delar scen tillsammans med ikoniska Arja Saijonmaa, mello-stjärnskottet Jacqline och vår unga talang Hugo Hybinette Ermedahl från Malmö.  

Musik har en fantastisk förmåga att drabba och väcka känslor. Vår stads egen symfoniorkester – Malmö SymfoniOrkester – bjuder festivalpubliken på en doft av sensommar och nostalgi med en blandning av melodier inom folk, visa och klassiskt. Musik av bland andra Hugo Alfvén, Cornelis Vreeswijk, Evert Taube, Olle Adolphson och Jessie Montgomery framförs när Malmö och Stortorget draperas i det varma augustiljuset. Som publik rör du dig i känslofälten från glädje, sorg och eftertanke via musikens fantastiska magi. Det här är en sensommarkonsert du inte vill missa! 

15 augusti 2024
Stora Scenen, Malmöfestivalen
ca 1 timme 15 minuter (ingen paus)
Fri entré
Malmö Live Konserthus

Medverkande

Malmö SymfoniOrkester
Malmö SymfoniOrkester (MSO) är en av Sveriges ledande symfoniorkestrar med hög internationell nivå och en bred klassisk orkesterrepertoar men även en stark förankring i nutida repertoar med beställningsverk av vår tids ledande tonsättare.Läs mer
Daniela Musca dirigent
Italienbördiga Daniela Musca är en erkänd dirigent som tidigare bland annat jobbat med Staatsorchester Wiesbaden, Brandenburger Symphoniker, Belgian Chamber Philharmonic samt Frankfurt Opera och Museum Orchestra. I Sverige har Daniela Musca till exempel dirigerat Göteborgs Symfoniker, Norrköpings Symfoniker, Stockholms filharmoniker samt verkat på Kungliga Operan och Malmö Opera.
Björn Dixgård
Björn Dixgård är huvudsångare i bandet Mando Diao som sedan 2002 har släppt 8 studioalbum och sålt miljontals exemplar världen över. Deras ikoniska rock & roll sound kombinerat med Björn Dixgårds själfulla röst har blivit ett stort framgångskoncept.
Jacqline
25-åriga Jacqline gjorde en braksuccé i Idol 2021. Jacqline kom in som en del av programmets nya satsning Raketen och tog sig raka vägen till finalen och uppträdde i livesändning inför hela Sverige på ett utsålt Globen. Jacqline har sången och dansen som passion och har haft det sen barnsben. Siktet har hon på en global artistkarriär; något hon jobbar stenhårt på varje dag både i musik- och dansstudion. Med fina hyllningar från svenska artistkollegor såsom Imenella och Cherrie, men även skådespelare som Gustaf Skarsgård och Alexander Abdallah ser framtiden framtiden väldigt ljus ut för Sveriges nästa internationella stjärnskott.
Arja Saijonmaa
Arja Saijonmaa är en älskad sångerska, artist, schlagerstjärna och författare som under sin långa karriär spelat in 35 album på många olika språk. Arja samarbetade länge med den grekiske kompositören Mikis Theodorakis och hon har medverkat i otaliga musiksammanhang i Norden och Europa.
Hugo Hybinette Ermedahl
Hugo Hybinette Ermedahl har alltid älskat musik, sång och att spela piano. Han har medverkat i flera av Malmö Operas föreställningar, så som Anastasia, Höstsonaten och nu senast Puccinis Turandot. Han har också agerat i uppsättningen av Lars Noréns Son Fader Moder på Malmö Stadsteater och i tv-serien Tunna blå linjen.
Senast uppdaterat: 2024-07-04