Malmö Sommarscen: Mitt hjärta är lite större än hela universum

9 juli 2022
Trädäcket
1 timme
Malmö Sommarscen
Lör 9 Jul 19:00 Passerat
Fri entré

Mitt hjärta är lite större än hela universum är en litterär resa genom den portugisiska poeten Fernando Pessoas dikter, till musik av Malmös fristadsmusiker Yasmine El Baramawy.

Lyssna till författaren och översättaren Henrik Nilsson som berättar om Pessoas liv och läser sina nyutkomna översättningar av den portugisiska poeten. Under många år lämnade Pessoa aldrig Lissabon rent kroppsligen, men färdades till avlägsna trakter genom sin fantasi.

Dikterna, som ofta knyter an till havet och sjöfarten, väcker frågor om hur vi reser både i det yttre och i det inre – ämnen som fått förnyad aktualitet under pandemin. 

Med oss under denna poetiska resa finns också Malmös fristadsmusiker Yasmine El Baramawy som tolkar Pessoas poesi med instrumentet oud.

Författaren, essäisten och översättaren Henrik Nilsson är född 1971 i Malmö där han också är bosatt. Han har under lång tid varit introduktör av spansk- och portugisiskspråkig litteratur i den svenska litteraturvärlden. Bland annat medverkar han regelbundet i radioprogrammen "Obs " och "Tankar för dagen" i P1.

Yasmine El Baramawy är en egyptisk musikkompositör, oud-instrumentalist och ljuddesigner baserad i Malmö. Hon har utvecklat ett eget sound kring oudspelandet, bland annat genom att modifiera instrumentet och med elektroniska experiment. Med ett av världens äldsta instrument blandar hon genrer så som oriental, rock och klassisk musik. Hon skapar ljudinstallationer ofta med inslag av poesi och spoken word. 

Läs mer om Malmö Sommarscen här: https://malmo.se/Malmo-Sommarscen.html

Senast uppdaterat: 2022-06-10