Malmö Folk Festival: Tailcoat

14 oktober 2022
Kuben
1 timme
Mix Musik, RFoD och Malmö Folk i samarbete med Malmö Live Konserthus
Fre 14 Okt 20:00 Passerat
100-140 kr
FOLK SPOT 22021 - Tailcoat

Mix Musik och Malmö Folk fortsätter sitt samarbete kring konsert- och klubbkvällar under Malmö Folk Festival. Till fredagskvällen har vi tillsammans bokat det unga dansk-svenska bandet Tailcoat, som kommer bjuda oss både på konsert för sittande publik och även bjuder upp till dans - allt i en “vanlig” Malmö Folk-kvällsanda, men denna gång i konsert- och danssalen Kuben på Malmö Live.

Tailcoat spelar nykomponerad folkmusik med rötterna i en gemensam nordisk tradition som resonerar i varje medlems musikaliska och kulturella bakgrund. Genom att utmana den kontemporära nordiska folkmusikens definierade drag söker bandet att utvidga gränserna mellan de skandinaviska ländernas folkmusiktraditioner och även gränserna mellan nytt och gammalt. 

Med detta mål som utgångspunkt skriver och arrangerar bandet musik, som för folkmusiken in i det här årtusendet på ett nytt sätt. Här hämtas inspiration ur alltifrån svensk och dansk spelmansmusik, till musik över atlanten och från andra sidan ekvatorn. Instrumentsättningen är också en blandning av gammalt och nytt där akustiskt möter elektriskt och traditionella nordiska instrument möter en blandning av traditionellt och modernt slagverk. 

Före konserten, kl 19.00 blir det crash course i folkdans

 

19-19.45 Crashcourse I folkdans - fri entré 

20-21 Konsert Tailcoat

21.30-00 Spel till dans, med bl.a. Tailcoat - fri entré

 

På scen: 

Emil Ringtved Nielsen - Elbas 

Henriette Ambæk Flach - Fiol och hardingfele

Mårten Hillbom - Slagverk

Rasmus Brinck - Nyckelharpa

Villads Hoffmann - Cittern

 

Tailcoat spelar nykomponerad folkmusik med rötterna i en gemensam nordisk tradition som resonerar i varje medlems musikaliska och kulturella bakgrund.

Genom att utmana den kontemporära nordiska folkmusikens definierade drag söker bandet att utvidga gränserna mellan de skandinaviska ländernas folkmusiktraditioner och även gränserna mellan nytt och gammalt. 

www.mixmusik.se

www.malmofolk.se

 

Mix Musik

Mix Musik har sedan 1995 presenterat musik, nära hjärtat, från världens alla hörn.

 

Malmö Folk

Hos Malmö Folk dansas det, spelas och umgås runt folkmusik. Föreningen arrangerar konserter, danskvällar, kurser och andra aktiviteter, med huvudsaklig inriktning på svensk och nordisk folkmusik.

 

Senast uppdaterat: 2022-10-06