Malmö Folk Festival: Dreamers’ Circus

16 oktober 2022
Kuben
ca 1 timme 10 minuter (ingen paus)
Malmö Live Konserthus
Tors 17 Feb 19:00 Passerat
Sön 16 Okt 17:00 Passerat
225 kr
Dreamers Circus
Evenemanget framflyttat

Konserten den 17 februari är inställd. Istället arrangeras konserten med Dreamers' Circus söndag 16 oktober 2022. Biljettköpare kontaktas via mail. 

För första gången på 10 år kommer nu den skandinaviska trion Dreamers’ Circus till Malmö. Med sin unika stil där folkmusik möter såväl jazz som pop har de förtrollat publik världen över och tagit emot otaliga priser.

Det hela började när den svenska musikern och Lundabon Ale Carr träffade de danska musikerna Rune Tonsgaard Sørensen och Nikolaj Busk på en jamsession i Köpenhamn. Musikalisk kemi uppstod och deras gemensamma intresse för traditionell folkmusik - kombinerat med en lekfull uppfinningsrikedom - lade grunden för trions framgångssaga. Med violin, piano och cittern skapar Dreamers’ Circus musik av hög kvalitet som är både innovativ och elegant.

Dreamers’ Circus har tagit emot sju stycken Danish Music Awards genom åren och gjort turnéer i både Europa, Amerika och Japan. Med deras unika sound och scenspråk kan vi förvänta oss en show utöver det vanliga. I Svenska Dagbladet kunde vi läsa följande recension: Dreamers’ Circus spelskicklighet är rena knockouten. Alla tre är bländande skickliga musiker men det unika är hur obesvärat trion hoppar mellan den klassiska begreppsvärlden och folkmusiken.

Konserten på Malmö Live är en del av festivalen Malmö Folk Festival.

Senast uppdaterat: 2022-10-13