The Lord of the Rings & The Hobbit

22 nov 2021
Konsertsalen
ca 2 timmar inkl. paus
Star Entertainment
Mån 22 Nov 20:00 Slutsålt
390 - 690 SEK

The State Academic Symphony Orchestra of the Republic of Belarus tillsammans med skådespelaren och sångaren Billy Boyd, som spelade "Pippin" i filmtrilogin Lord of the Rings, kommer de ta med oss på ett stort äventyr, med de vackra melodierna från alverna och de hotfulla ljuden, från Mordor och de svarta riddarna. Billy Boyd sjunger bl a sina låtar från filmerna, “Edge Of Night” och "The Last Goodbye" och under showen är han även vår berättare och kvällen kommer ge oss en unik musikalisk upplevelse.

Recensionerna i media hyllar föreställningen som bl. a. “En mycket känslomässig och mytisk upplevelse, från bombastiska trummor till spröda flöjttoner.”

The State Academic Symphony Orchestra of the Republic of Belarus grundades redan 1927 och har tillsammans med the Shire Choir turnerat med showen i flera år på dom största konserthusen i Europa och med målet att ge sin publik en oförglömlig kväll. Ensemblen kommer även underhålla oss med musik av bl a Annie Lennox, Enya och Ed Sheeran i en totalt två timmar lång show i två akter.


Howard Shore som komponerade den numera världsberömda musiken för filmtrilogin "The Ringen av Lord" och "The Hobbit", vann en Oscar för det.

 

Recensioner

"... Fascinerande hur gnistan tänds under denna show, konserthuset förvandlas till Midgård! Man måste dock inte vara ett inbitet Frodo-fan för att få valuta för pengarna, med så mycket välgjord underhållning. ... Gå och se!"
Leipziger Volkszeitung

"Den nära 100 personer stora symfoniorkestern och Shire-kören, spelade fantastiskt och tillsammans med solisterna - tog dom med publiken in i Tolkiens fantasivärld. Publiken lyckades få ut skådespelarna på scenen hela tre gånger med stående sina ovationer.”
Westfalen-Blatt

"Stämningen var fantastisk! Publiken applåderade som om de själva äntligen var tillbaka i Shire efter några spännande äventyr i Mordor. I slutet ville dom stående ovationerna aldrig ta slut. En riktigt trevlig kväll.”
Neue Presse

"Du kommer att se en väl genomarbetad produktion. Kören och symfoniorkestern spelar den världsberömda filmmusiken stor kraft och passion, och solisterna fångar magiska stunder. Ensemblen belönas självklart med stående ovationer."
Osnabrücker Zeitung

Senast uppdaterat: 2021-03-03