Ljuva Sommartid, som en skolavslutning - fast för vuxna

29 maj 2021
Digitala Konserthuset
Malmö Live Konserthus i samarbete med Sydsvenskan
Lör 29 Maj 19:00 Passerat
Is broadcasted

Klicka på bilden nedan för att se konserten!

Coverbild Ljuva sommartid

Ljuva Sommartid är en konsert som vill fånga stämningen och förväntningarna som finns inför en sommarledighet, precis som vid en skolavslutning – fast för vuxna. Det blir ett fint tillfälle att inviga sommaren med musik, glädje och gemenskap. 

På scenen möter vi Malmö SymfoniOrkester under ledning av Alexander Hanson som tillsammans med sångerskan Frida Öhrn och den grammisnominerade vokalensemblen Åkervinda bjuder på ett program fyllt av svenska kompositörer och låtskrivare. Frida Öhrn framför både klassiska låtar som Himlen är oskyldigt blå och Jag ger dig min morgon kombinerat med hits som Release me. 

Med sitt unika uttryck och förtrollande scennärvaro framför Åkervinda dessutom vackra sånger som I denna Ljuva sommartid och Den blomstertid nu kommer blandat med ljuv folkmusik som berör. Programvärd för kvällen är den folkkära Malmö-sångerskan och programledaren Miriam Aïda.

Ljuva sommartid är ett livekoncept som planeras att återkomma årligen i konsertsalen på Malmö Live. Rådande corona-omständigheter gör dock att premiärkonserten sänds helt kostnadsfritt på malmolive.se och sydsvenskan.se.

Varmt välkomna att inviga sommaren tillsammans med oss!

Medverkande

Malmö SymfoniOrkester
Malmö SymfoniOrkester (MSO) grundades 1925 och består av ca 90 heltidsanställda yrkesmusiker från nästan 20 länder. Orkestern är stolt bärare av den traditionella symfoniska repertoaren, men strävar också efter att föra den symfoniska musiken framåt
Alexander Hanson dirigent
Musikerbanan började med studier på trumpet vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm. Sin dirigentutbildning fick han vid den världsberömda Sibeliusakademin i Helsingfors där han med högsta betyg utexaminerades av professor Leif Segerstam år 2004. Studier bedrevs där även med Atso Almila & Jorma Panula. Alexander Hanson är en ofta återkommande gästdirigent hos de flesta framstående orkestrarna i Norden. År 2005 - 2012 verkade han som chefdirigent och konstnärlig ledare för Göteborg Wind Orchestra. År 2014 - 2016 verkade han som konstnärlig ledare och chefdirigent för Försvarets Musikkår, Nord-Norge. Sedan 2018 är Alexander Hanson Musikdirektör (Chefdirigent/Konstnärlig ledare) vid Marinens Musikkår i Karlskrona.
Åkervinda
Grammisnominerade vokalensemblen Åkervinda har sedan sin TV-debut i Allsång på Skansen 2019 tagit emot hyllningar världen över för sitt unika sound och sin scennärvaro. Med rötterna i jazzen har de fyra sångerskorna även en varm plats i sina hjärtan för nordisk folkmusik. Tillsammans plockar de fram gamla folkmelodier och skapar nya spännande arrangemang där traditionella visor blandas med improvisation och jazzharmonik.
Frida Öhrn
Frida Öhrn har den där speciella rösten du inte glömmer i första taget. En röst som sticker ut och fångar dig med sitt nära och lite raspiga sound. Genom åren har hon samarbetat med några av Sveriges främsta musiker i olika framgångsrika konstellationer. Bland annat med Bo Sundström där de tillsammans tolkade Pär Lagerkvist tonsatta dikter på skivan ”Den Lyckliges väg”. I juni 2020 släppte Frida den populära covern på Roxettes låt ”Fading Like A Flower”.
Miriam Aïda
​Genom åren har Miriam orienterat sig i ett brett spektrum av musikaliska landskap som själfull jazz, brasilianska rytmer, kubansk musik, reggae, gangsterswing och svensk visa. Med 10 album i eget namn har hon under mer än två decennier flitigt turnerat både nationellt och internationellt. Utöver musiken är hon även en folkkär kulturprofil och har medverkat i program som SVTs Sverige och Go’kväll samt varit programledare och producent för Sveriges Radio P2 Live. Till Malmö-publiken har hon spridit glädje som allsångsledare för Oh Boy! i Pildammarna - ett evenemang under Sommarscen Malmö och som varit det mest älskade och besökta under flera år. 
Senast uppdaterat: 2021-05-29