Kroppsklubben FOF

18 september 2022
Kuben
45 minuter
Från 10 år
Malmö Live Konserthus tillsammans med 040 Live
Sön 18 Sep 13:00 Passerat
Sön 18 Sep 15:00 Passerat
0 SEK
Kroppsklubben

FOF – föreställningen om fittan snippan

FOF - föreställningen om fittan snippan, är en lekfull och undersökande föreställning för mellanstadiet och deras vuxna. Dansarna introducerar sin publik till en värld där vi tillsammans utforskar och ställer oss frågor kring en av våra mest laddade kroppsdelar och ord: Varför är just denna kroppsdel så laddad? Varför är ett ord om kroppsdelen okej och ett annat inte?

Dansarna vecklas ut som en stor blomma, omskapas likt ett kalejdoskop och plockar bokstavligen ner kroppsdelen från dess piedestal. De leker sig fram till kunskap om kroppsdelens anatomi och tillsammans närmar vi oss ordet fitta och avdramatiserar dess laddning när vi blir fitta med ”Fittis och Svettis” och slår oss ner på fittkuddarna i vår egen hallongrotta.

I FOF undersöker vi hur fittan kan vara en kroppsdel och ett ord precis som alla andra och hur vi tillsammans genom rörelse, ordlek och kärlek kan göra ett skällsord till ett positivt laddat manifest. Med finkänslig ton, lekfullhet, kroppsglädje och en stor portion humor bjuder KROPPSKLUBBEN in till FOF - föreställningen om fittan snippan. 

 

Workshop

I direkt anslutning till föreställningen kl 16.00 följer en rörelseworkshop och samtal med KROPPSKLUBBEN och den ideella föreningen MENSEN. Goodiebags med sponsring från RFSU, MENSEN och Libresse för alla deltagande. Workshopen beräknas att ta 45 minuter.

 

 

Medverkande:

Konstnärlig ledning & koreografi - Jilda Hallin och Lisa Nilsson 

Dans - Jilda Hallin, Lisa Nilsson och Elin Hedin

Dramaturgi och text - Sara Ribbenstedt

Producent - Hanna Falk 

Ljusdesign - Uli Ruchlinski 

Scenografi - Annika Carlsson 

Kostym - Klara Helin

Musik - Signalverket

Senast uppdaterat: 2022-09-14