Monstrets tid

9 november 2024
Konsertsalen
ca 1 timme 30 min (ingen paus)
Malmö Live Konserthus
335-495 kronor
Monstrets tid med delar ur humorkonstellationen Klungan på Malmö Live

Monstrets tid

Monstrets tid är en nyskriven humorföreställning av och med Olof Wretling, Mattias Fransson och Sven Björklund från Klungan och Mammas nya kille, med regi av Ada Berger. Monster finns överallt. Bakom fasaderna och i mörkret. Bland världens ledare och små dagisbarn. Mörkret sänker sig i salongen. Aldrig tidigare har så många monster samlats under samma tak. Missa inte denna succéföreställning som har fått strålande recensioner och sålt fulla salonger på Kulturhuset Stadsteatern i Stockholm! 

Ett monster, korkat och lurvigt stapplar det fram och gurglar obegripligt, utan mål eller mening. Är det Satan själv som vill förgöra och döda allt vackert som någonsin funnits i mänskligheten?  

En helt ny humorshow  

I en samtid präglad av hot och ovisshet tycks monstren lura överallt. Här möter vi en välmenande pannkaks-stekande farfar som råkar skalpera sig själv med kökshandduken. Sen har vi ansiktsmålningen som spårar ur och blir till ett monster när allt hen ville var att se ut som en liten, vacker fjäril. Och så han som får besök av en jättelik monster-arm som kommer in genom sovrumsfönstret och smackar ut hela väggen, klipper sönder sängen, lyfter ut badrummet och plattar till maken så han fastnar i monsterhanden. Sen har vi såklart också alla våra andra monster. 

Alla monsterfrågor flätas samman i en vild ström av associationer, berättelser och karaktärer. Sakta men säkert bänds alla begrepp upp, rädslor, skräck och skratt blir ett, och plötsligt är vi där, i monstrets tid. Eller var vi där redan innan? 

Från Mammas nya kille och Klungan 

Monstrets tid är en monstruös nyskriven humorföreställning som rör sig fritt kring alla våra monster. Från det barnsligaste Pixibok- monstret till det mörkaste monstret som bär på människans rena ondska. Den skrivs och framförs av Olof Wretling, Sven Björklund och Mattias Fransson som alla är en del av humorgruppen Klungan och radioprogrammet Mammas Nya Kille.  Det är deras första samarbete med regissören Ada Berger. 

 

"Klungan är och förblir de i särklass bästa" SvD 
"Sällan jag haft så roligt på teatern" Aftonbladet 
"Och det är alldeles, alldeles underbart." SvD 
"Monstrets tid är storartad, svidande humor på avgrundens rand." DN 
"Geniala iakttagelser av vår samtid" Aftonbladet 

Medverkande

Ada Berger
Ada Berger är regissör, dramatiker och teaterchef. Hon var konstnärlig ledare på nystartade Unga Teatern på Malmös stadsteater 2013–2016. Under perioden 2016–2022 var hon konstnärlig ledare för Unga Dramaten, där hon dramatiserade och regisserade succéföreställningarna Liv Strömquist tänker på dig! och Liv Strömquist tänker på sig själv. Tillsammans med Liv Strömquist tilldelades hon Lena Nyman-priset 2017. På Sveriges Radio P3 har hon arbetat med programmen Hej domstol! och Morgonpasset.
Mattias Fransson
Mattias Fransson är skådespelare och utgör tillsammans med Olof Wretling och Sven Björklund humorgruppen Klungan, som startade 2003. Klungan har satt upp en rad humorföreställningar, varav flera har visats i SVT. Wretling, Björklund och Fransson medverkar också i Mammas Nya Kille som har sänts i Sveriges Radio P3 och P4. Programmet utsågs till bästa humorprogrammet i P3 genom tiderna och har två gånger nominerats till Stora radiopriset. Radioprogrammet har även turnerat med två scenföreställningar. Läs mer
Olof Wretling
Olof Wretling är skådespelare, komiker, regissör, dramatiker och författare. Tillsammans med Mattias Fransson och Sven Björklund är han medlem i humorgruppen Klungan, som startade 2003. Klungan har satt upp en rad humorföreställningar, varav flera har visats i SVT. Wretling, Björklund och Fransson medverkar också i Mammas Nya Kille som har sänts i Sveriges Radio P3 och P4. Programmet utsågs till bästa humorprogrammet i P3 genom tiderna och har två gånger nominerats till Stora radiopriset. Radioprogrammet har även turnerat med två scenföreställningar. Läs mer
Sven Björklund
Sven Björklund är skådespelare, komiker och författare. Tillsammans med Olof Wretling och Mattias Fransson är han medlem i humorgruppen Klungan, som startade 2003. Klungan har satt upp en rad humorföreställningar, varav flera har visats i SVT. Wretling, Björklund och Fransson medverkar också i Mammas Nya Kille som har sänts i Sveriges Radio P3 och P4. Programmet utsågs till bästa humorprogrammet i P3 genom tiderna och har två gånger nominerats till Stora radiopriset. Radioprogrammet har även turnerat med två scenföreställningar. Läs mer

En produktion i samarbete med Kulturhuset Stadsteatern.

Senast uppdaterat: 2024-02-28