Jazz i Malmö presenterar Peter Evans (NY) med band + Support: Christine Abdelnour (LB/FR)

10 december 2021
Kuben - cafésittning
ca 2 timmar (ingen paus)
Jazz i Malmö
160 SEK

För första gången kommer den New York baserade trumpetaren Peter Evans till Malmö. Han är med sitt virtuosa och unika trumpetspel en av sin generations mest innovativa och eftertraktade musiker.

Han rör sig obehindrat över genregränserna mellan jazz-, improvisation- och samtida konstmusik och har samarbetat med bland andra Jeff ’Tain’ Watts, Jim Black, Anthony Braxton, George Lewis, John Zorn, Peter Btrözmann, Pauline Olivieros och Brian Ferneyhough. Utöver dessa samarbeten turnerar Evans världen över som solist och med sina egna grupper the Peter Evans Ensemble, Being & Becoming samt grupperna Pulverize the Sound och Rocket Science. Han driver skivbolaget More Is More och har släppt över 40 skivor i eget namn. Hans bidrag till musikfältet har uppmärksammats av bland annat New York Times och Downbeat. Här möter han några av Skandinaviens mest framstående musiker. Sofia Jernberg, född i Etiopien, är en hyllad svensk jazzsångare, röstkonstnär och kompositör. Jernberg är verksam internationellt och nationellt inom konstmusiken, både som exekutör och tonsättare och mottagit en drös utmärkelser så som Kungliga Musikaliska Akademins jazzpris för "ett nyskapande och kompromisslöst konstnärskap".  Läs mer om de eminenta musikerna i länkarna nere. En garanterad stjärnklar kväll i Kuben. Fantastiskt.

Solo: Christine Abdelnour Sehnaoui (LB/FR)

När Christine spelar så vill hon inte att det ska låta som ett akustiskt instrument, eller som en saxofon alls. Den franskbaserade Abdelnour avvisar ortodoxa tekniker och etablerade ljud till förmån för det annorlunda. Abdenour har främst varit soloartist och har samarbetat med Kernoa Ryan, Andy Moor, Magda Mayas, Pascal Battus och i många andra projekt. Abdelnour definierar inte musiken hon gör, men hon har spelat inom många genrer, inklusive frijazz, rock och electronica.

Medverkande

Peter Evans, trumpet
Sofia Jernberg, sång
Ole Morten Vågan, bas
Ryan Packard, trummor

Solo: Christine Abdelnour Sehnaoui (LB/FR)

Senast uppdaterat: 2021-11-02